Ilex crenata 'Convexa' (Japanse hulst)

Eigenschappen:

De Japanse hulst Ilex crenata 'Convexa' is een wintergroene, compacte en dichtgroeiende hulstsoort. Door de donkergroene kleine gebolde blaadjes is het een geliefde buxusvervanger.Het is een plant die makkelijk is te onderhouden en het snoeien goed verdraagt. In tegenstelling tot de gewone hulst, heeft deze hulst geen gekartelde randjes aan de blaadjes en prikt dus niet. Deze haagplant is geschikt voor de lagere hagen en kan uiteindelijk 60 tot 80 cm hoog worden. De Ilex crenata Convexa groeit langzaam, zo'n 5 tot 15 cm per jaar.

In de maanden mei-juni kunnen kleine witte onopvallende bloemetjes verschijnen die een heerlijke geur hebben. Uit deze bloemetjes ontstaan kleine zwarte besjes.

Meer informatie vindt u hieronder..

Standplaats en grondsoort

De Ilex crenata 'Convexa' heeft een voorkeur voor een goede waterdoorlatende en ietwat zure bodem (pH-waarde tussen 4 en 5) en is daardoor minder geschikt om in klei- of leemgrond te worden aangeplant. Deze haagplant kan op schaduwrijke plekken geplant worden, maar zal in de halfschaduw en op zonnige plekken beter uit de verf komen en meer groeien.

Snoeien en water geven

Deze hulstsoort verdraagt het snoeien zeer goed. Je kan de Japanse hulst Green Hedge het beste snoeien op een bewolkte dag. Worden de planten toch op een zonnige dag  gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. Het is aan te bevelen om voor zover dat mogelijk is, zo min mogelijk blaadjes door te snijden. Deze kunnen bruine snijwonden gaan vertonen.

Overig

Indien u een andere hoogte, dan de hier getoonde hoogte zoekt, neemt u dan contact met ons op.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.