Ligustrum / Liguster

De Ligustrum ofwel liguster is een zeer geliefde haagplant. Een ligusterheg is makkelijk te onderhouden en zorgt voor voldoende beschutting en bescherming tegen inkijk. Er zijn verschillende soorten liguster. Wij hebben de volgende in ons assortiment: 

  • Ligustrum vulgare Atrovirens / wintergroene / zwartgroene liguster: deze soort groeit behoorlijk snel en is zeer vorstbestendig. Deze ligustersoort heeft matte langwerpige groene bladeren die een wat zwarte schijn over zich hebben. In de winter laat deze liguster meestal grotendeels zijn blad vallen.
  • Ligustrum ovalifolium / Ligusterhaag: deze liguster groeit snel maar iets minder snel dan de Ligustrum vulgare Atrovirens. De bladeren hebben een mooie diepgroene kleur. Bij zeer strenge vorst is het mogelijk dat deze ligustersoort zijn bladeren laat vallen en wordt daarom aangeduid als een semi-bladhoudende haagplant. Als de blaadjes worden afgeworpen, zullen er in het voorjaar weer frisse nieuwe blaadjes tevoorschijn komen.
  • Ligustrum ovalifolium Aureum: dit is de geelgroene variant van de Ligustrum Ovalifolium. De bladeren van deze haagplant zijn goudgeel gerand.

Meer informatie over de verschillende soorten is te vinden bij het submenu en de webshop-artikelen.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.