Prunus laurocerasus Caucasica / Laurierkers - 140/160 cm

Prunus laurocerasus Caucasica / Laurierkers - 140/160 cm

De Prunus laur. Caucasica (laurierkers Caucasica) groeit door zijn grote bladeren iets sneller dan de Portugese laurierkers Angustifolia. De maat 140-160 cm wordt met kluit aangeboden.
De prijs is inclusief het aanplanten. Benodigde potgrond en de basisbemesting wordt meegeleverd bij een aanplanting.
Lees meer

Kleur

Donkergroen

Grondsoort

Humus, Kleigrond, Leemgrond, Voedzame en goed waterdoorlatende grond, Zandgrond

Standplaats

Half schaduw, Volle zon

Groenblijvend

Groenblijvend

Bladhoudend

Wel bladhoudend

Benodigd

2,5 tot 3 stuks per meter

Artikelnummer

HAAGPRCA03

Leverwijze

Kluit met gaaslap

28,00

Inclusief:

Aanplanten en BTW

Hoogte

Prunus laurocerasus Caucasica / Laurierkers - 140/160 cm

Eigenschappen

De Prunus laurocerasus Caucasica (laurierkers Caucasica) is een donkergroene haagplant, die met zijn grote bladeren en compacte groei zeer geschikt is voor een mooie haag. Hij heeft langwerpige stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. Door zijn grote bladeren groeit de laurierkers Caucasica iets sneller in vergelijking tot de Portugese laurierkers Angustifolia. De laurierkers Caucasica groeit lang en smal in de hoogte en kan temperaturen tot - 15ºC verdragen.  

Standplaats en grondsoort

De laurierkers Caucasica kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. 

Deze lauriersoort kan op elke grondsoort aangeplant worden. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Snoeien en water geven

De laurierkers Caucasica heeft in tegenstelling tot de ander prunussoorten genoeg aan één keer snoeien per jaar. U kunt deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierkers Caucasica op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Caucasica goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurierkers Caucasica zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Overig

Om de laurierkers Caucasica wat minder vorstgevoelig te maken, kunt u eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.