Thuja plicata Excelsa / Reuzenlevensboom - 160/180 cm

Thuja plicata Excelsa / Reuzenlevensboom - 160/180 cm

De Thuja plicata (Reuzenlevensboom) Excelsa maakt diepe wortels en kan op zowel zonnige als halfschaduw plekken worden aangeplant. Het is een redelijk snelle groeier, waardoor binnen afzienbare tijde een dichte haag kan ontstaan.
De prijs is inclusief het aanplanten. Benodigde potgrond en basisbemesting wordt bij het aanplanten meegeleverd.
Lees meer

Kleur

Donkergroen

Grondsoort

Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Leemgrond, Zandgrond

Standplaats

Half schaduw, Volle zon

Groenblijvend

Groenblijvend

Bladhoudend

Wel bladhoudend

Benodigd

2,5 stuks per meter

Artikelnummer

HAAGPLEX03

Leverwijze

Kluit met gaaslap

24,00

Inclusief:

Aanplanten en BTW

Hoogte

Thuja plicata Excelsa / Reuzenlevensboom - 160/180 cm

Eigenschappen

De Thuja plicata Excelsa (Reuzenlevensboom) is een donkergroene conifeer, die zeer geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Ook voor smal te behouden hagen, omdat de Thuja plicata het snoeien goed kan verdragen. Een Thuja plicatahaag kan onder goede omstandigheden minstens 30 cm per jaar groeien. Dit maakt deze Thuja zeer geschikt voor een hoge haag waarvan men levenslang genieten kan, zonder dat de kwaliteit van de haag afneemt. De Thuja plicata wordt ook wel de reuzenlevensboom genoemd, omdat hij solitair geplant reusachtig hoog kan worden (50 meter). De Thuja plicata Excelsa groeit iets compacter dan de andere soorten.

De Thuja plicata heeft donkergroene schubachtige bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. De Thuja plicata kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig.

Standplaats en grondsoort

De Thuja plicata kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja plicata niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor een Thuja Plicata is het heel slecht als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Thuja plicata kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (ph-waarde tussen de 5 en 6).

Snoeien en water geven

Omdat de Thuja plicata een snelgroeier is, is het belangrijk dat deze coniferenhaag minstens éénmaal per jaar gesnoeid wordt. U kunt deze het beste op een bewolkte dag snoeien. Snoeit u de plicatahaag op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maakt u dan de haagplanten na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja plicata Excelsa verdraagt het snoeien goed, maar u kunt deze thujasoort niet tot op het oude hout terugsnoeien. Er kunnen dan kale plekken ontstaan. Als de thujahaag drastisch moet worden teruggesnoeid, kan dat het beste in de herfst plaatsvinden. 

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja plicata goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om bij aanhoudende droogte gedurende het eerste jaar na aanplant, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Krijgt de Thuja Plicata te veel water na het eerste jaar, dan kan deze conifeer zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Andere plicatasoorten

We hebben ook de Thuja plicata Gelderland, Thuja plicata Atrovirens en Thuja plicata Martin in ons assortiment. De Atrovirens is in vergelijking met de Gelderland iets grover vertakt.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.