Eigenschappen

Deze groenblijvende haagplant is een winterbloeier. Vanaf september / oktober verschijnen er prachtige lila-rozekleurige bloemknopjes in tuilen aan de Viburnum Tinus 'Gwenllian' (ook wel Sneeuwbal genoemd). Vanaf februari gaan de bloemknopjes op en en verschijnen er mooie witte bloemetjes. Deze zijn tot uiterlijk april te bewonderen. Daarna verschijnen er niet eetbare blauwzwarte besjes.

De bladeren van de Viburnum tinus 'Gwenllian' lijken op de lauerierkers en zijn dan ook ovaal, glanzend en leerachtig. De Sneeuwbal 'Gwenllian' groeit niet snel, zo'n 5 tot 20 cm per jaar en isdan ook geschikt voor de wat lagere haag. Deze haagplant kan maximaal 1,5 meter hoog worden en is daardoor een prima bloeiend alternatief voor de buxusheg.

Meer informatie over de Sneeuwbal 'Gwenllian' vindt u onder de onderstaande webshopartikelen.

Standplaats en grondsoort

De Viburnum voelt zich het best op zonnige plekken, maar in halfschaduw zal deze haagplant ook goed gedijen. De Viburnum komt oorspronkelijk uit het gebied rond de Middellandse Zee en is daardoor wat vorstgevoelig. Als de haag naast een open vlakte / veld staat, wordt aanbevolen om vorstbescherming te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een vliesdoek. Als er toch wat vorstschade ontstaat, kunnen de aangetaste takken worden gesnoeid. Op deze plekken zullen vaak weer nieuwe takken verschijnen.

Snoeien en water geven

De Viburnum tinus 'Gwenllian' heeft weinig snoei nodig. Na de bloeitijd in april kunnen eventuele uit de vorm gegroeide takken een beetje worden bijgesnoeid.

Overig

Wordt de haag in ons levergebied aangeplant en bedraagt de bestelling meer dan € 300,-, dan worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht. De bij de plantprijs vermelde prijzen zijn inclusief btw en aanplanten. Mogelijke leverdata vindt u hier.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.