Garantie en herroeping

Garantie:

Wij leveren een levend product. Dat maakt het natuurlijk kwetsbaar.

De planten komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij of door ons zorgvuldig uitgekozen collega-kwekers. De planten worden voor uw bestelling vers gerooid. Wij kunnen dan ook de versheid van de plant garanderen. Ook staan wij in ieder geval in voor de soortechtheid en de kwaliteit van onze planten. 

Daarnaast geven wij garantie op een door ons aangeplante haag. De garantie bedraagt bij een aanplanting in de maanden september tot en met januari 6 maanden, in de maanden februari tot en met april 4 maanden en in de maanden mei tot en met augustus 2 maanden.

Deze garantie geldt alleen als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De haagplanten met kluit of in pot zijn aangeleverd (geldt dus niet voor wortelgoed / naakte wortel).
  • De grond moet geschikt zijn om beplant te worden met de door u uitgekozen haagplant (als u twijfelt, neemt u dan contact met ons op). 
  • Gebruik van onze goede kwaliteit potgrond als de tuingrond in een slechte staat verkeerd. De hoeveelheid potgrond hangt af van de kwaliteit van de tuingrond.
  • De planten en hun wortelgestel komen aan de zijkanten en/of aan de onderkant niet in aanraking met cement/beton, zoals fundamenten, smeerlagen, korrelmix, bestratingszand of andere wortelbelemmerende materialen. Als de haagplanten hiermee in aanraking komen, kan het de planten onherstelbaar aantasten. Daarnaast staan de planten niet ingesloten tussen twee stoepranden of vergelijkbaar materiaal.
  • De planten niet vlak onder grote bomen worden aangeplant. Grote bomen kunnen ervoor zorgen dat de haagplanten niet genoeg voedingsstoffen en water uit de grond kunnen halen. Ook kunnen grote bomen de ontvangst van voldoende zonlicht verhinderen.
  • De planten voldoende zonlicht kunnen ontvangen.
  • De haagplanten niet naast wegen of taluds staan waarvan regenwater richting de planten kan aflopen.
  • De door ons verstrekte verzorgingsinstructie na het aanplanten wordt nageleefd (met name het water geven).

Deze garantie geldt uiteraard niet voor planten die na het plaatsen van de haag niet aanslaan of beschadigd raken als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid aan de kant van onze klant, waaronder het gebrek aan voldoende onderhoud, of die het gevolg zijn van veranderingen die de klant of derden aan de haag hebben aangebracht. Alsook als gevolg van wildvraat, insecten en uitzonderlijke weers- en/of terreinomstandigheden.

De termijn van de garantie start op de datum waarop wij uw haag hebben aangeplant.

Mocht er zich iets voordoen met de haag of maakt u zich zorgen, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Want hoe eerder we op de hoogte gesteld worden, hoe groter de kans is dat we het probleem kunnen oplossen.

Herroepingsrecht voor consumenten:

U heeft als consument gedurende veertien dagen na de dag van uw bestelling van uw haag het recht om de bestelling kosteloos te annuleren. Dit geldt alleen als de haag binnen de termijn van veertien dagen nog niet geplaatst is. Is haagaanplanten.nl op uw verzoek binnen deze veertien dagen al begonnen met het planten van de haag maar is de haag nog niet klaar, dan brengen wij wel de tot dan toe gemaakte kosten in rekening. Is de haag met uw toestemming binnen de termijn van veertien dagen geplaatst, dan vervalt uw recht op herroeping.

Daarnaast heeft u als consument gedurende veertien dagen na ontvangst van de door u bestelde producten bedenktijd en kunt u de geleverde producten retourneren, mits deze ongebruikt zijn, onveranderd zijn en zich in originele staat en verpakking bevinden. Haagaanplanten.nl zal binnen 30 dagen na ontvangst van het product reeds voor het product betaalde gelden terugbetalen. De kosten voor terugzending komen voor uw rekening. U kunt geen beroep doen op uw herroepingsrecht als het geleverde product door zijn aard niet kan worden teruggestuurd of snel kan bederven of verouderen. 

 

 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.