Veelgestelde vragen

1. Wat zit in de prijs inbegrepen en worden er voorrijkosten in rekening gebracht?

Antwoord: Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Bij een bestelling van € 350,- of hoger worden voor aanplantingen binnen ons levergebied geen voorrijkosten in rekening gebracht. Ons levergebied omvat de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland in Nederland en voor België: Limburg, Vlaams-Brabant en Vlaanderen. Wil je voor een lager bedrag bestellen of woon je in een andere provincie neem dan contact met ons op voor een passende offerte.
Vanwege de huidige hoge brandstofprijzen kan het zijn dat kleinere bestellingen gecombineerd worden met een andere bestelling in de buurt of op de route. Uiteraard wordt altijd vooraf duidelijk gecommuniceerd wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. 

2. Mijn provincie staat er niet bij, hoe kan dat?

Antwoord: Haagaanplanten.nl levert momenteel alleen in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland in Nederland en voor België: Limburg, Vlaams-Brabant en Anwerpen. Woont je buiten dit gebied, neem dan contact met ons op wellicht dat wij toch een offerte kunnen opstellen.

3. Ik wil zelf mijn haag planten, kan dit?

Antwoord: Ja, dat is natuurlijk mogelijk. Je kan de planten ook bij ons ophalen. Neem voor de prijzen en mogelijkheden contact met ons op. De planten worden vers gerooid en je ontvangt bij het afhalen duidelijke instructies en een handleiding.

4. Ik weet niet zeker of mijn grond geschikt is voor het bewerken met een spade, hoe kom ik daar achter?

Antwoord: Als u twijfelt of uw grond geschikt is om met een spade bewerkt te worden, kunt u uiteraard contact met ons opnemen zodat wij samen de situatie kunnen bespreken en eventueel aan de hand van foto's kunnen bekijken. Als er grote stenen, oude boomstronken of oppervlakkige leidingen in de grond zitten dan is deze niet geschikt om met een spade te bewerken.

5. Is mijn grond geschikt voor deze soort plant?

Antwoord: Twijfel je of de juiste grondsoort aanwezig is voor de uitgekozen haagplant, neem dan eerst even contact met ons op.

6. Krijg ik garantie op mijn haag?

Antwoord: Wij staan in voor de kwaliteit en soortechtheid van de bestelde planten, alsmede voor de geschiktheid van de planten voor het creëren van een haag. 

Daarnaast geven wij garantie op een door ons aangeplante haag. Deze bedraagt bij een aanplanting in de maanden september tot en met januari 6 maanden, in de maanden februari tot en met april 4 maanden en in de maanden mei tot en met augustus 2 maanden. Deze garantie geldt alleen als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • De haagplanten met kluit of in pot zijn aangeleverd (geldt dus niet bij wortelgoed / naakte wortel).
  • De grond moet geschikt zijn om beplant te worden met de uitgekozen haagplant (als je twijfelt of dit het geval is dan kan je uiteraard contact met ons opnemen, zodat we van tevoren kunnen bekijken of de grond geschikt is). 
  • Als onze goede kwaliteit potgrond wordt gebruikt als de tuingrond in een slechte staat verkeerd. De hoeveelheid potgrond hangt af van de kwaliteit van de tuingrond. Als je niet zeker weet of de tuingrond een goede kwaliteit heeft, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen, zodat we van tevoren kunnen bekijken of de grond geschikt is.
  • De planten en hun wortelgestel komen aan de zijkanten en/of aan de onderkant niet in aanraking met cement/beton, zoals fundamenten, smeerlagen, korrelmix, bestratingszand of andere wortelbelemmerende materialen. Als de haagplanten hiermee in aanraking komen, kan het de planten onherstelbaar aantasten. Daarnaast staan de planten niet ingesloten tussen twee stoepranden of vergelijkbaar materiaal.
  • De planten niet vlak onder grote bomen worden aangeplant. Grote bomen kunnen ervoor zorgen dat de haagplanten niet genoeg voedingsstoffen en water uit de grond kunnen halen. Ook kunnen grote bomen de ontvangst van voldoende zonlicht verhinderen.
  • De planten voldoende zonlicht kunnen ontvangen.
  • De haagplanten niet naast wegen of taluds staan waarvan regenwater richting de planten kan aflopen.
  • De door ons verstrekte verzorgingsinstructie na het aanplanten wordt nageleefd (met name het water geven).
  • Faciliteiten aanwezig zijn om de planten voldoende water te kunnen geven.

Deze garantie geldt uiteraard niet voor planten die na het plaatsen van de haag niet aanslaan of beschadigd raken als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid aan de kant van onze klant, waaronder het gebrek aan voldoende onderhoud, of die het gevolg zijn van veranderingen die de klant of derden aan de haag hebben aangebracht. Alsook als gevolg van wildvraat, insecten en uitzonderlijke weers- en/of terreinomstandigheden.

De termijn van de garantie start op de datum waarop wij de haag hebben aangeplant.

Mocht er zich iets voordoen met de haag of maakt je je zorgen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Want hoe eerder we het weten, hoe groter de kans dat we het probleem kunnen oplossen.

7. Heb ik bedenktijd / een herroepingsrecht?

Als je consument bent heb je veertien dagen bedenktijd waarin je de aan ons gegeven opdracht voor het plaatsen van een haag kosteloos kunt annuleren. Deze bedenktijd gaat in nadat de bestelling / opdracht geplaatst is. Wordt de nieuwe haag door ons binnen deze termijn van veertien dagen geplaatst, dan vervalt de bedenktijd.

Daarnaast heb je als consument gedurende veertien dagen na ontvangst van de door jouw bestelde producten bedenktijd en kan je de geleverde producten retourneren, mits deze ongebruikt zijn, onveranderd zijn en zich -indien redelijkerwijs mogelijk- in originele staat en verpakking bevinden. Dit geldt alleen voor planten die niet door ons al zijn aangeplant of producten zoals basisbemesting en potgrond die niet al in de grond zijn verwerkt. Haagaanplanten.nl zal binnen 14 dagen na de herroeping dan wel als dat langer duurt na ontvangst van het product reeds voor het product betaalde gelden terugbetalen. De kosten voor terugzending komen voor jouw rekening. Als wij de planten retour moeten ophalen, brengen we daar kosten voor in rekening. Als er bezorgkosten in rekening zijn gebracht, kan je uitgaan van ten minset dat bedrag. Zijn er geen bezorgkosten in rekening gebracht, dan bereken we een bedrag van maximaal € 100,- incl. btw. Zorg je zelf voor de retourzending, dan raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder van jouw keuze. Je kunt geen beroep doen op het herroepingsrecht als het geleverde product door zijn aard niet kan worden teruggestuurd of snel kan bederven of verouderen.
Meer informatie en een modelformulier vind je hier.

 

 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.