Haag aanplanten

Een goed aangeplante haag, dat is wat wij bieden. In onze webshop vind je de door ons aangeboden haagplanten. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten (het plaatsen van de haag), de benodigde bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag wordt garantie gegeven.

Kies je de Thuja Smaragd met zijn bijzonder mooie groene kleur, de robuuste Taxus baccata, de sterke Thuja Brabant of ga je voor de populaire Portugese laurier Angustifolia met zijn mooie compacte dichte groei? Waar je ook voor kiest, onze vakman, Coen Metsemakers, zorgt ervoor dat de heg goed en deugdelijk wordt aangelegd. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in diverse boomkwekerijen en bij een hoveniersbedrijf. Al geruime tijd kweekt hij ook zelf diverse soorten haagplanten en heeft hij al vele hagen aangeplant. Hij is in 2012 begonnen met de verkoop van haagplanten en het plaatsen van hagen in Duitsland en sinds 2015 in Nederland. Hij weet hoe een haagplant het beste geplant kan worden en wat de haag nodig heeft om mooi te blijven. Enkele van onze aangelegde hagen vind je hier.

      

We zijn een klein bedrijf, waardoor de lijnen kort zijn en we de kwaliteit van zowel de haagplanten als de aanplantingen goed in de gaten kunnen houden.

De door ons aangeboden haagplanten, zoals onder andere laurier (prunus), coniferen (thuja / levensboom) en taxus komen uit de eigen kwekerij of worden nauwkeurig door ons geselecteerd bij collega-boomkwekerijen. De haagplanten worden vlak voor het transport gerooid, zodat zij vers in de tuin kunnen worden aangeplant.

Onze webshop werkt vrij eenvoudig: je kiest als eerste de door jouw gewenste plantsoort en hoogte en bepaalt aan de hand van het aantal strekkende meter de benodigde hoeveelheid (per haagplant en hoogte staat vermeld hoeveel stuks per meter nodig zijn). Als je de planten vooraf bij ons in Neer (Limburg) wilt bekijken, dan is dat mogelijk. Maak dan wel vooraf een afspraak, zodat er ook zeker iemand aanwezig is om jou te helpen en te adviseren. 

Ons levergebied omvat de provincies: Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland in Nederland en Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen in België. Voor deze provincies worden bij een bestelling van € 350,- of meer, geen voorrijkosten in rekening gebracht. Woont je in een van de andere provincies of wil je voor een lager bedrag bestellen, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen voor een offerte.

De beschikbare datums voor het aanplanten vind je hier. Bij een bestelling kan je de gewenste datum invullen in het veld voor de opmerkingen. Vanwege de huidige hoge brandstofprijzen kan het zijn dat kleinere bestellingen gecombineerd worden met een andere bestelling in de buurt of op de route. Uiteraard wordt altijd vooraf duidelijk gecommuniceerd wanneer je jouw bestelling kunt verwachten. 

Let bij het kiezen van de haagplant wel op de geschikte grondsoorten. Twijfel je of je wel de juiste grondsoort hebt of dat de situatie ter plekke wel of niet geschikt is voor de haag, neem dan gerust contact met ons op. Staat de gewenste haagsoort of hoogte er niet bij, dan kan je uiteraard eveneens met ons contact opnemen.

Ook is de kwaliteit van de tuingrond van belang. De voor de hoeveelheid bestelde planten benodigde potgrond en basisbemesting wordt meegeleverd bij een aanplanting en is kosteloos. Onze potgrond is van een goede kwaliteit en wordt aan de hand van de soort plant in de juiste verhouding gemixt met onze basisbemesting. De planten krijgen hiermee de juiste start en wordt de kans op het aanslaan van de planten vergroot. Bij de potgrond gaan we uit van de hoeveelheid die er normaal gezien nodig is voor het aantal planten. We doen niet moeilijk over een beetje extra potgrond, maar mocht de grond zo erbarmelijk zijn dat er beduidend meer potgrond nodig is, dan worden de extra benodigde zakken potgrond in rekening gebracht. Uiteraard wordt dit duidelijk besproken en gecommuniceerd.

Wij graven de sleuf voor de haag uit, dat zit in de prijs inbegrepen. Voor het aanplanten van de haag is het daarom belangrijk dat de grond waarin de haag geplant moet worden, goed met een spade (schop) te bewerken is. Bijvoorbeeld leidingen, een oude boomstronk of een grote kei op de plek waar de heg moet worden geplant, maken het werken met een spade al zeer moeilijk. Ook grond met korrelmix en zware klei is niet geschikt om met een spade bewerkt te worden. Daarnaast moet de te beplanten strook op de juiste hoogte (grondniveau) zijn. Dus niet dat na het plaatsen van de haag het grondniveau nog moet worden opgehoogd. De haag kan dan te diep komen te staan, wat niet bevorderlijk is voor de planten. Vooral bij nieuwbouw of bij een geheel opnieuw in te richten tuin kan dat wel eens het geval zijn, daarom is het beter dat al het grondwerk en bij voorkeur ook de rest van de tuin klaar is als wij de haag komen zetten. Dat geldt natuurlijk niet voor de sleuf in de grond voor de haag, die graven wij uit.

Voor het aanslaan van de haag zijn de hierna genoemde zaken van groot belang:

  • De grond en de plek moeten ook geschikt zijn om beplant te worden met de uitgekozen haagplant. Twijfel je of dit het geval is, neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we kijken of de tuingrond en de plek geschikt is. We vragen vooraf ook altijd foto's van de te beplanten plek.
  • Gebruik wordt gemaakt van onze goede kwaliteit potgrond als de tuingrond in een slechte staat verkeerd. De hoeveelheid potgrond hangt af van de kwaliteit van de tuingrond. Als je over de kwaliteit twijfelt, kan je uiteraard ook contact met ons opnemen.
  • Het is beter voor de planten en hun wortelgestel dat deze aan de zijkanten en/of aan de onderkant niet in aanraking komen met cement/beton, zoals fundamenten, smeerlagen, korrelmix, bestratingszand of andere wortelbelemmerende materialen. Als de haagplanten hiermee in aanraking komen, kan het de planten onherstelbaar aantasten. Ook het aanplanten tussen twee stoepranden of vergelijkbaar materiaal wordt afgeraden.
  • Voorts is het ook van belang dat de planten niet vlak onder grote bomen worden aangeplant. Grote bomen kunnen ervoor zorgen dat de haagplanten niet genoeg voedingsstoffen en water uit de grond kunnen halen. Ook kunnen grote bomen de ontvangst van voldoende zonlicht verhinderen.
  • De planten voldoende zonlicht kunnen ontvangen.
  • Daarnaast is het van belang dat de haagplanten niet naast wegen, taluds of andere objecten staan waarvan regenwater richting de planten kan aflopen.
  • De planten niet in grond staan de langdurig nat blijft (dus onder andere niet in zware klei of in de buurt van een kapotte waterleiding of rioolbuis of iets dergelijks).
  • De door ons verstrekte verzorgingsinstructie na het aanplanten wordt nageleefd (met name het water geven).
  • Faciliteiten aanwezig zijn om de planten voldoende water te kunnen geven.
  • Geen garantie wordt gegeven als we tot een dag voor het aanplanten geen informatie hebben ontvangen over de plek waar en de grond waarin de haag geplant moet worden (foto's). Dat geldt ook als achteraf blijkt dat onjuiste of onvolledige relevante informatie is gegeven over de plek en de grond of andere omstandigheden die nadelige gevolgen kunnen hebben voor de planten.

Als aan bovenstaande voorwaarden is voldaan en het betreft planten die in pot of met kluit zijn aangeleverd, dan geven wij op de door ons aangeplante haag garantie. Deze bedraagt voor een haag die is aangeplant in de maanden september tot en met februari 3 maanden en in de maanden maart tot en met augustus 1 maand. Deze garantie geldt uiteraard niet voor planten die na het plaatsen van de haag niet aanslaan of beschadigd raken als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid aan de kant van onze klant, waaronder het gebrek aan voldoende onderhoud, of die het gevolg zijn van veranderingen die de klant of derden aan de haag of de grond rondom de haag, waaronder ook het ophogen op afgraven van de grond rondom de haag, hebben aangebracht. Alsook als gevolg van wildvraat, insecten en uitzonderlijke weers- en/of terreinomstandigheden.

Verder gaan we er vanuit dat er geen grond aangevuld of afgevoerd moeten worden. Is dit wel het geval, dan zal hiervoor vooraf een meerprijs in rekening worden gebracht.

Nadat de bestelling is geplaatst nemen wij contact met je op, zodat alles in goede banen kan worden geleid en je binnen afzienbare tijd kunt genieten van de mooie nieuwe haag.

Nadat de haag geplaatst is, krijg je van ons een verzorgingsinstructie. Met vragen over de verzorging van de haag kan je altijd bij ons terecht, ook als de haag al wat langer staat! Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.