Haag aanplanten

Een goed aangeplante haag, dat is wat wij bieden. In onze webshop vindt u de door ons aangeboden haagplanten. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten. Kiest u voor de Thuja Smaragd met zijn bijzonder mooie groene kleur, de robuuste Taxus baccata, de sterke Thuja Brabant of gaat u voor de Columnaris met zijn ietwat gewaagde blauwgroene kleur? Waar u ook voor kiest, onze vakman, Coen Metsemakers, zorgt ervoor dat de heg goed en deugdelijk wordt aangelegd. Hij heeft ruim 18 jaar ervaring opgedaan in diverse boomkwekerijen en bij een hoveniersbedrijf. Al geruime tijd kweekt hij ook zelf diverse soorten haagplanten en heeft hij al vele hagen aangeplant. In 2012 heeft is hij zijn eigen bedrijf gestart. Hij weet hoe een haagplant het beste geplant kan worden en wat de haag nodig heeft om mooi te blijven. Enkele van onze projecten vindt u hier.

De door ons aangeboden haagplanten, zoals onder andere laurier (prunus), coniferen (thuja / levensboom) en taxus komen uit de eigen kwekerij of worden nauwkeurig door ons geselecteerd bij collega-boomkwekerijen. De haagplanten worden vlak voor het transport gerooid, zodat zij vers in uw tuin kunnen worden aangeplant.

Onze webshop werkt vrij eenvoudig: u kiest als eerste de door u gewenste plantsoort en hoogte en bepaalt aan de hand van het aantal strekkende meter de benodigde hoeveelheid (per haagplant en hoogte staat vermeld hoeveel stuks per meter nodig zijn). Als u de planten vooraf bij ons in Neer (Limburg) wilt bekijken, dan is dat mogelijk. Maakt u dan wel vooraf een afspraak, zodat er ook zeker iemand aanwezig is om u te helpen en te adviseren. 

Ons levergebied omvat de provincies: Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Voor deze provincies worden bij een bestelling van € 300,- of meer, geen voorrijkosten in rekening gebracht. Woont u in een van de andere provincies of wilt u voor een lager bedrag bestellen, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor een offerte.

Let u bij het kiezen van de haagplant wel op de geschikte grondsoorten. Twijfelt u of u wel de juiste grondsoort hebt of dat de situatie ter plekke wel of niet geschikt is voor de haag, neemt u dan gerust contact met ons op. Staat de door u gewenste haagsoort of hoogte er niet bij, dan kunt u uiteraard eveneens met ons contact opnemen.

Ook is de kwaliteit van de tuingrond van belang. Is deze niet zo goed, dan raden wij aan een goede kwaliteit potgrond bij het aanplanten in de grond te laten verwerken. Deze kunt u ook bij ons bestellen en kost € 6,- per zak van 40 liter. Een goede kwaliteit potgrond is eerder bruin van kleur, dan zwart. Hoe zwarter de kleur, hoe meer compost erin verwerkt is. Te veel compost is te zuur waardoor de pH-waarde van de grond te laag wordt.

Voor het kunnen aanplanten van de haag is het belangrijk dat de grond waarin de haag geplant moet worden, met een spade goed te bewerken is. Bijvoorbeeld leidingen, een oude boomstronk of een grote kei op de plek waar de heg moet worden geplant, maken het werken met een spade al zeer moeilijk.

Voor het aanslaan van de haag zijn de hierna genoemde zaken van groot belang:

  • De grond moet ook geschikt zijn om beplant te worden met de door u uitgekozen haagplant. Twijfelt u of dit het geval is, neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we kijken of de tuingrond geschikt is. 
  • Gebruik van onze goede kwaliteit potgrond als de tuingrond in een slechte staat verkeerd. De hoeveelheid potgrond hangt af van de kwaliteit van de tuingrond. Als u over de kwaliteit twijfelt, kunt u uiteraard ook contanct met ons opnemen.
  • Het is beter voor de planten en hun wortelgestel dat deze aan de zijkanten en/of aan de onderkant niet in aanraking komen met cement/beton, zoals fundamenten, smeerlagen, korrelmix, bestratingszand of andere wortelbelemmerende materialen. Als de haagplanten hiermee in aanraking komen, kan het de planten onherstelbaar aantasten. Ook het aanplanten tussen twee stoepranden of vergelijkbaar materiaal wordt afgeraden.
  • Voorts is het ook van belang dat de planten niet vlak onder grote bomen worden aangeplant. Grote bomen kunnen ervoor zorgen dat de haagplanten niet genoeg voedingsstoffen en water uit de grond kunnen halen. Ook kunnen grote bomen de ontvangst van voldoende zonlicht verhinderen.
  • De planten voldoende zonlicht kunnen ontvangen.
  • Daarnaast is het van belang dat de haagplanten niet naast wegen of taluds staan waarvan regenwater richting de planten kan aflopen.
  • De door ons verstrekte verzorgingsinstructie na het aanplanten wordt nageleefd (met name het water geven).

Als aan bovenstaande voorwaarden is voldaan en het betreft planten die in pot of met kluit zijn aangeleverd, dan geven wij op de door ons aangeplante haag garantie. Deze bedraagt voor een haag die is aangeplant in de maanden september tot en met januari 6 maanden, in de maanden februari tot en met april 4 maanden en in de maanden mei tot en met augustus 2 maanden. Deze garantie geldt uiteraard niet voor planten die na het plaatsen van de haag niet aanslaan of beschadigd raken als gevolg van ondeskundig gebruik of gebrek aan zorgvuldigheid aan de kant van onze klant, waaronder het gebrek aan voldoende onderhoud, of die het gevolg zijn van veranderingen die de klant of derden aan de haag hebben aangebracht. Alsook als gevolg van wildvraat, insecten en uitzonderlijke weers- en/of terreinomstandigheden.

Verder gaan we er vanuit dat er geen grond aangevuld of afgevoerd moeten worden. Is dit wel het geval, dan zal hiervoor vooraf een meerprijs in rekening worden gebracht.

Nadat u uw bestelling geplaatst hebt, nemen wij contact met u op, zodat alles in goede banen kan worden geleid en u binnen afzienbare tijd kunt genieten van uw mooie nieuwe haag.

 

 

 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.