Eigen kweek en aanplanten

De door ons aangeboden haagplanten komen uit onze eigen boomkwekerij of uit door ons zorgvuldig uitgekozen collega-boomkwekerijen. Wij kunnen onder meer diverse soorten laurierhaag, coniferenhaag, hulsthaag, ligusterhaag en taxushaag aanbieden. Onze boomkweker, Coen Metsemakers, heeft ruim 20 jaar ervaring met het kweken van haagplanten. De haagplanten worden gerooid vlak voordat ze worden vervoerd, zodat ze vers bij jou in de tuin belanden. 

Als je de haagplanten bij ons in Neer (Limburg) wilt bekijken, dan is dat mogelijk. Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Onze boomkwekerij is aangesloten bij de stichting Naktuinbouw. Deze stichting bewaakt de kwaliteit van de producten van de boomkwekerijen in Nederland.

Wij graven de sleuf voor de haag uit (zit in de prijs inbegrepen). Voor het planten van de haag is het van belang, dat de grond geschikt is om met een spade (schop) bewerkt te worden. Dit is niet het geval als er obstakels in de grond aanwezig zijn, zoals grote oude boomstronken, beton, oppervlakkige leidingen en grote stenen. Ook grond met korrelmix en zware klei zijn niet geschikt. Daarnaast moet de te beplanten strook op de juiste hoogte (grondniveau) zijn. Dus niet dat na het plaatsen van de haag het grondniveau nog moet worden opgehoogd. De haag kan dan te diep komen te staan, wat niet bevorderlijk is voor de planten. Vooral bij nieuwbouw of bij een geheel opnieuw in te richten tuin kan dat wel eens het geval zijn, daarom is het beter dat al het grondwerk klaar is als wij de haag komen zetten. Dat geldt natuurlijk niet voor de sleuf voor de haag, die graven wij uit. Als je twijfelt over de geschiktheid van de grond, dan kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Coen zal eveneens tips geven over het onderhoud en hoe je de nieuwe haag mooi kunt houden. Deze verzorgingsinstructies worden ook per e-mail toegezonden. Bij vragen over de haag kan je altijd contact met ons opnemen. Dat geldt ook als de haag al wat jaren geleden is aangeplant.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.