Haagliguster

Ligustrum Ovalifolium

De Ligustrum Ovalifolium (haagliguster) is een veel voorkomende en geliefde haagplant. Hij verdraagt het snoeien zeer goed en is ideaal voor een strakke heg. Door de diepe wortels die hij maakt, kan hij goed tegen droogte. Deze zomer van 2022 heeft deze haagsoort goed doorstaan. De haagliguster heeft diepgroene ovale bladeren van 3 tot 7 cm lang, die doorgaans ook in de winter aan de plant blijven, al wordt hij in de herfst onderin wat dunner. Alleen bij strenge vorst kan het voorkomen, dat de bladeren deels worden afgeworpen. Als dit gebeurt, zullen er in de lente weer frisse nieuwe blaadjes tevoorschijn komen. De haagliguster wordt dan ook als semi-wintergroen aangeduid. Deze haagplant groeit opwaarts met 30 tot 40 cm per jaar en kan 250 tot 300 cm hoog en 100 tot 200 cm breed worden. 

Uitgebreidere informatie vindt u onder de onderstaande webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw.

Haagliguster bessen

Als de ligusterhaag niet wordt gesnoeid, kan er in juni tot augustus witte trosvormige bloem gevormd worden. Daarna komen er zwarte besjes ter grootte van een erwt. Deze besjes zijn giftig en daarom niet geschikt voor consumptie.

Standplaats en grondsoort Haagliguster

De haagliguster kan zowel op zonnige plekken als op plaatsen waar wat meer schaduw is, worden aangeplant. Op de wat schaduwrijkere plekken zal hij wel wat minder en langzamer groeien. Wat betreft de grondsoort is hij niet veeleisend. Iedere normale tuingrond is geschikt. 

Haagliguster: snoeien en water geven

De liguster kan het best 2 tot 3 keer per jaar gesnoeid worden. De beste tijd is tussen mei en september. Vogels maken graag hun nestje in een ligusterhaag. Let bij het snoeien dan ook goed op. De ligusterheg kan bovenin beter wat smaller zijn dan onderaan (trapezevorm). Het zonlicht kan dan makkelijker de onderste takken bereiken. Om bruine snijwondjes in het blad te voorkomen, kan het beste op een bewolkte dag worden gesnoeid.

Overig

De liguster-planten worden vlak voor het transport gerooid, zodat ze vers in uw tuin worden aangeplant. De getoonde prijzen zijn inclusief btw en aanplanten. Als voor meer dan € 350,- wordt besteld en de haag wordt in ons levergebied geplant, dan worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.