Gewone Hazelaar / Hazelnoot

Corylus avellana

De Corylus avellana (Gewone Hazelaar / Hazelnoot) is een inheemse plantsoort die struikvormig (meerstammig) groeit en daardoor ook geschikt is om een haag mee te vormen. Met zijn grote groene bladeren vormt deze zeer sterke plantsoort een aangename omheining. In de winter verliest hij wel zijn blad, maar daar staat dan weer tegenover dat de hazelaar heerlijke hazelnoten produceert.

Lees onder de artikelen verder. Onze prijzen zijn inclusief het aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons geplaatste haag geven we garantie. Klik hier voor de voorwaarden.

Eigenschappen Hazelaar

De Gewone Hazelaar heeft eivormige lichtgroene diep gegroefde zachte bladeren. De bladeren verkleuren in het najaar geel en worden afgeworpen. Vorst kan deze plant goed verdragen. 

Groei Hazelaar en hazelnoten

De groeisnelheid van de Gewone Hazelaar ligt tussen de 30 en 40 cm per jaar. In een haagvorm zal deze plant tot 300 cm hoogte groeien.

In februari-april zullen de prachtige gele mannelijke katjes verschijnen en in september-oktober de hazelnoten in trossen van 2 tot 4 stuks. In juni is de aanleg van de hazelnoten al te zien en in het vroege najaar zijn de hazelnoten rijp.

Hazelaar: standplaats en grondsoort

De Gewone hazelaar voelt zich in alle normale tuinbodems goed, zelfs een wat drogere. Ook wat betreft de standplaats is de hazelnoot niet veeleisend en kan hij op zonnige tot halfschaduwrijke plekken worden aangeplant.

Hazelaar: snoeien en water geven

Het snoeien verdraagt de hazelnoot goed. Het regelmatig snoeien van deze haagsoort bevordert een dichtere vertakking. De snoeibeurten kunnen het beste op een bewolkte dag plaatsvinden.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.