Prunus / Laurier

Hier vind je verschillende soorten laurier (Prunus) die uitermate geschikt zijn om een laurierhaag van te maken. Van de Portugese laurier tot de 'gewone' laurierkers, in allerlei maten en met verschillende groeiwijzen.

Meer informatie over de diverse soorten is onderaan deze pagina te vinden en ook onder de desbetreffende menu-regel en bij de webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons geplante haag wordt garantie gegeven. Klik hier voor de voorwaarden.

 

  • Prunus lusitanica 'Angustifolia': de Portugese laurier Angustifolia is aan een opmars bezig en op het moment zeer geliefd. Hij lijkt heel erg op de minder bekende Prunus lusitanica, maar heeft iets kleinere bladeren en groeit iets compacter (dichter).
  • Prunus lusitanica: de normale variant Portugese laurier of wilde Portugese laurier. Hij heeft een wat kleiner blad dan de laurocerasus-soorten en donkergroene matte bladeren.
  • Prunus laurocerasus 'Rotundifolia': dit is de meest bekende laurier. Lichtgroen van kleur en heeft ovale tot eivormige, leerachtige, glanzende bladeren. Deze laurier vormt een prachtige haag, waar je veel plezier aan zult beleven.
  • Prunus laurocerasus 'Caucasica': lijkt veel op de Rotundifolia, maar de bladeren zijn donkerder van kleur.
  • Prunus laurocerasus 'Novita': deze lijkt het meeste op de 'gewone' laurier Rotundifolia. Het verschil is dat de Novita iets donkerder van kleur is en wat minder dicht groeit. Daarnaast heeft de Novita meer weerbaarheid dan de Rotundifolia en is daardoor minder gevoelig voor plagen en ziektes.
  • Prunus laurocerasus 'Genolia': de Genolia heeft net als de andere laurocerasus-soorten een groter blad (donkergroen), maar groeit meer rechtopgaand en niet breed en is daardoor goed smal te houden.
  • Prunus laurocerasus 'Herbergi': heeft mooie donkergroene bladeren met een lederachtige glans. Deze soort is wat vorstbestendiger, maar groeit langzamer.  
  • Prunus laurocerasus 'Otto Luyken': groeit compact en dicht en wordt maximaal 150 cm hoog en is daardoor meer geschikt voor de wat lagere haag.

Alle getoonde prijzen zijn inclusief het aanplanten. Bij een bestelling vanaf € 350,- bestemd voor ons levergebied, worden geen voorrijkosten berekend. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.