Conifeer Thuja occ. Smaragd

Westerse levensboom Smaragd

De Thuja occidentalis Smaragd (Westerse levensboom) is een conifeer, die een mooie smaragdgroene haag vormt. Deze Thuja komt door zijn zuil- en kegelvormige groei ook solitair geplant zeer goed tot zijn recht. Door zijn kegelvormige groei is de een haag van deze conifeer niet gelijk compleet dicht, dat heeft wat tijd nodig.

Uitgebreide informatie is onder de artikelen te lezen. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante smaragdhaag krijg je garantie (voorwaarden).

Conifeer Thuja occ. Smaragd kenmerken

De Thuja Smaragd kan onder goede omstandigheden 20 tot 30 cm per jaar groeien. Hij heeft in vergelijking tot de andere thujasoorten, fijnere geschubde bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. Deze haagplant kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig. De Thuja Smaragd kan het beste in de periode van september tot en met mei worden geplant. Voor de grotere maten is de beste planttijd van oktober tot en met maart.

Thuja occ. Smaragd: standplaats en grondsoort

De Thuja Smaragd kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de conifeer Smaragd niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Het is zeer slecht voor een conifeer als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten met cement is afgesmeerd. Omdat de conifeer Smaragd oppervlakkige wortels maakt, moeten eventuele bandjes op een wat grotere afstand van de conifeer worden geplaatst. De grond rond de Thuja Smaragd kan het beste onbedekt blijven (liefste geen houtsnippers), omdat een bedekte grond ervoor zorgt dat de grond verstikt en de wortels van de plant kunnen gaan rotten.

De Thuja Smaragd kan op elke grondsoort geplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (ph-waarde tussen de 5 en 6).

Thuja occ. Smaragd: snoeien en water geven

Je kan de Thuja Smaragd het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoei je de Thuja Smaragd op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de Thuja Smaragd na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja Smaragd verdraagt het snoeien goed, maar kan niet tot op het oude hout worden teruggesnoeid. Mocht de Smaragdhaag aanzienlijk moeten worden teruggesnoeid, dan kan dat het beste in de herfst plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de conifeer Thuja Smaragd goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de Thuja Smaragd zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Nadat de coniferenhaag is aangeplant, krijg je van ons een handleiding waarin onder ander wordt uitgelegd hoe, hoeveel en wanneer je de haag het beste water kunt geven.

Overig

Je kan de Thuja Smaragd het beste twee maal per jaar bemesten met organische mestkorrels (midden mei en begin juli).

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De getoonde artikelprijzen zijn inclusief aanplanten. Bij een bestelling van € 350,- of hoger bestemd voor ons levergebied, worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Als je de haag buiten het levergebied wilt laten aanplanten of als je voor een lager bedrag dan  € 350,- wilt bestellen, neemt dan contact met ons op voor een offerte.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.