Thuja occ. Smaragd (Westerse levensboom)

Eigenschappen

De Thuja occidentalis Smaragd (Westerse levensboom) is een conifeer, die uitermate geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Deze Thuja komt door zijn zuil- en kegelvormige groei ook solitair geplant zeer goed tot zijn recht. De Thuja Smaragd heeft een mooie heldere groene kleur. Deze conifeer kan onder goede omstandigheden tot 20 cm per jaar groeien. De Thuja Smaragd heeft in vergelijking tot de andere thujasoorten, fijnere geschubde bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. De haagplant kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig. De Thuja Smaragd kan het beste in de periode van september tot en met mei worden geplant. Voor de grotere maten is de beste planttijd van oktober tot en met maart.

Nadere informatie is onder de artikelen te lezen.

Standplaats en grondsoort

De Thuja Smaragd kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja Smaragd niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Het is zeer slecht voor een conifeer als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten met cement is afgesmeerd. De grond rond de Thuja Smaragd kan het beste onbedekt blijven, omdat een bedekte grond ervoor zorgt dat de grond verstikt en de wortels van de plant kunnen gaan rotten.

De Thuja Smaragd kan op elke grondsoort geplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (ph-waarde tussen de 5 en 6).

Snoeien en water geven

U kunt de Thuja Smaragd het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoeit u de Thuja Smaragd op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de Thuja Smaragd na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja Smaragd verdraagt het snoeien goed, maar kan niet tot op het oude hout worden teruggesnoeid. Mocht de Smaragdhaag aanzienlijk moeten worden teruggesnoeid, dan kan dat het beste in de herfst plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja Smaragd goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de Thuja Smaragd zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Overig

U kunt de Thuja Smaragd het beste twee maal per jaar bemesten met organische mestkorrels (midden mei en begin juli).

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De getoonde artikelprijzen zijn inclusief aanplanten. Bij een bestelling van € 300,- of hoger bestemd voor ons levergebied, worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Als u de haag buiten het levergebied wilt laten aanplanten of als u voor een lager bedrag dan  € 300,- wilt bestellen, neemt u dan contact met ons op voor een offerte.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.