Prunus laurocerasus Rotundifolia (gewone Laurierkers)

Eigenschappen

De Prunus laurocerasus Rotundifolia ('gewone' laurierkers Rotundifolia) is een lichtgroene haagplant, die met zijn grote bladeren en compacte groei zeer geschikt is voor een mooie laurierhaag. Hij heeft langwerpige stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. Door zijn grote bladeren groeit de laurierkers Rotundifolia sneller in vergelijking met de Portugese laurierkers Angustifolia. De laurierkers Rotundifolia kan temperaturen tot - 15ºC verdragen. 

Lees verder onder de onderstaande webshopartikelen.

Standplaats en grondsoort

De laurierkers Rotundifolia kan op elke tuingrondsoort en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Snoeien en water geven

Om een mooie heg te behouden, kan de laurierkers Rotundifolia het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. Één keer in april/mei en één keer in augustus/september. Je kan de laurierhaag het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurier Rotundifolia op een zonnige dag gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierplanten na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Rotundifolia goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurierkers Rotundifolia zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Overig

Om de laurierkers Rotundifolia wat minder vorstgevoelig te maken, kan je eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.