Laurierkers Rotundifolia

Prunus laurocerasus Rotundifolia

De Prunus laurocerasus Rotundifolia ('gewone' laurierkers of laurier Rotundifolia) is een lichtgroene haagplant, die met zijn grote bladeren en compacte groei zeer geschikt is voor een mooie laurierhaag. Hij heeft ovale tot ronde stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. De laurier Rotundifolia groeit in een struikvorm en daardoor ook in de breedte. Dit in tegenstellling tot de Portugese laurierkers Angustifolia die meer in de hoogte dan in de breedte groeit. De laurier Rotundifolia groeit zo'n 30 tot 40 cm per jaar en kan wel tot 400 cm hoog worden. Het is een ondergewaardeerde haagplant en is naar onze mening onterecht verdrongen door nieuwere soorten. De plant is zeer functioneel als dichte afscheiding en heeft eigenlijk maar één nadeel en dat is dat hij 2 keer per jaar gesnoeid moet worden.

Lees verder onder de onderstaande webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. We geven garantie (voorwaarden) op een door ons aangeplante haag.

Standplaats en grondsoort Laurier Rotundifolia

De laurier Rotundifolia kan op elke tuingrondsoort en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Laurierkers Rotundifolia: snoeien en water geven

Om een mooie heg te behouden, kan de laurierkers Rotundifolia het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. Één keer in april/mei en één keer in augustus/september. Je kan de laurierhaag het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurier Rotundifolia op een zonnige dag gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierplanten na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurier Rotundifolia goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurierkers Rotundifolia zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Je ontvangt na het aanplanten van ons een verzorgingsinstructie waarin onder meer wordt uitgelegd hoe en wanneer de laurierhaag het beste water kan krijgen. 

Overig

Om de laurier Rotundifolia wat minder vorstgevoelig te maken, kan je eenmaal per jaar in september/oktober een beetje Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller steviger. Niet te veel, want dan kan de groei geremd worden.

Als de laurier Rotundifolia bloemtrossen heeft aangemaakt, kunnen er ook bessen verschijnen. Deze zijn niet eetbaar en giftig.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.