Thuja occ. Brabant (Westerse Levensboom Brabant)

Eigenschappen

De Thuja occidentalis Brabant (Westerse levensboom) is een lichtgroene conifeer, die uitermate geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Deze Thuja kan onder goede omstandigheden tot 25 cm per jaar groeien. De Thuja Brabant is een zeer sterke plant met een enorme overlevingskracht en herstelvermogen. Hij heeft zelfs de kracht om na een bosbrand binnen enkele jaren te herstellen. De Thuja Brabant heeft lichtgroene geschubde bladeren. Deze kunnen in de winter ietwat bruingroen worden, maar zullen in het voorjaar weer een mooie lichtgroen kleur krijgen. De Thuja Brabant kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig.

Verdere informatie is onder de onderstaande webshopartikelen te lezen.

Standplaats en grondsoort

De Thuja Brabant kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja Brabant niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Het is zeer slecht voor een Thuja Brabant als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten met cement is afgesmeerd.

De Thuja Brabant kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (pH-waarde tussen de 5 en 6).

Snoeien en water geven

U kunt de Thuja Brabant het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoeit u de planten op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maakt u dan de coniferenhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja Brabant verdraagt het snoeien goed, maar kan niet tot op het oude hout worden teruggesnoeid. Als de coniferenhaag flink moet worden teruggesnoeid, kan dit het beste in de herfst plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja Brabant goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de heg goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de Thuja Brabant zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Zaden

Als de Thuja Brabant een voedings- of vochtekort heeft, kunnen er zaden in de Thuja verschijnen. Als dit zich voordoet, kunt u de zaden het beste verwijderen, omdat deze veel voedingstoffen opnemen en daardoor de groei van de Thuja Brabant kunnen hinderen.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De getoonde plantprijzen zijn inclusief het aanplanten. Voor een bestelling van € 300,- of meer die in ons levergebied wordt aangeplant, worden geen voorrijkosten berekend. Als de haag op een plek buiten het levergebied geplaatst moet worden, neemt u dan contact met ons op voor een offerte.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.