Conifeer Thuja occ. Brabant

Westerse Levensboom Brabant

De Thuja occidentalis Brabant (Westerse levensboom) is een lichtgroene conifeer die bossig groeit en daardoor uitermate geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Deze conifeer kan onder goede omstandigheden zo'n 30 tot 40 cm per jaar groeien. De Thuja Brabant is een zeer sterke plant die makkelijk aanslaat na het verplanten. De Thuja Brabant heeft lichtgroene geschubde bladeren. Deze kunnen in de winter ietwat bruingroen worden, maar zullen in het voorjaar weer een mooie lichtgroen kleur krijgen. De Thuja Brabant kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig.

Verdere informatie is onder de onderstaande webshopartikelen te lezen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag krijg je garantie.

Standplaats en grondsoort Thuja occ. Brabant

De Thuja Brabant kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja Brabant niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Het is zeer slecht voor een Thuja Brabant als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten met cement is afgesmeerd.

De Thuja Brabant kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (pH-waarde tussen de 5 en 6).

Thuja occ. Brabant: snoeien en water geven

Je kan de Thuja Brabant het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoei je de coniferen op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je op een zonnige dag snoeit, maak dan de coniferenhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja Brabant verdraagt het snoeien goed, maar kan niet tot op het oude hout worden teruggesnoeid. Als de coniferenhaag flink moet worden teruggesnoeid, kan dit het beste in de herfst plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja Brabant goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de heg goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de Thuja Brabant zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Na de aanleg van de coniferenhaag krijg je van ons een verzorgingsinstructie. Daar staat onder andere ook in hoe, hoeveel en wanneer je water moet geven. Deze handleiding krijg je na het aanplanten, omdat we dan goed weten hoe de omgeving van de coniferenhaag er uitziet en welk materiaal voor het water geven voorhanden is.

Zaden Thuja occ. Brabant

Als de Thuja Brabant een voedings- of vochtekort heeft, kunnen er zaden in de Thuja verschijnen. Als dit zich voordoet, kan je de zaden het beste verwijderen, omdat deze veel voedingsstoffen opnemen en daardoor de groei van de Thuja Brabant kunnen hinderen.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

Prijzen en garantie haagaanplanten

De getoonde plantprijzen zijn inclusief het aanplanten en bemeste potgrond. Voor een bestelling van € 350,- of meer die in ons levergebied wordt aangeplant, worden geen voorrijkosten berekend. Als de haag op een plek buiten het levergebied geplaatst moet worden, neem dan contact met ons op voor een offerte.

U krijgt op een door ons aangelegde haag garantie. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.