Laurierkers Genolia

Prunus laurocerasus Genolia

De laurier of laurierkers Genolia (Prunus laurocerasus Genolia)  is een donkergroene lauriersoort. Deze laurier groeit anders dan de andere laurocerasus-varianten smal rechtopgaand en wordt daardoor niet zo breed. Ideaal voor een smal te houden heg, zonder al te veel en vaak te hoeven snoeien. De Prunus laur. Genolia groeit dicht en zo'n 25 tot 30 cm per jaar. De maximale hoogte is circa 300 cm en de maximale breedte 80 cm. De bladeren zijn donkergroen, glanzend en lederachtig. In mei / juni verschijnen er mooie rechtopstaande witte bloemtrossen.

Lees onder de onderstaand webshopartikelen verder. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante laurierhaag krijgt u garantie (voorwaarden).

Standplaats en grondsoort Laurierkers Genolia

De laurierkers Genolia kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. 

Deze haagplant kan op elke grondsoort aangeplant worden. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Laurier Genolia: snoeien en water geven

De laurier Genolia heeft genoeg aan één keer snoeien per jaar. Je kan deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierkers Genolia op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Genolia goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Om het aanmaken van nieuwe wortels te stimuleren, kan dit het beste één keer in de twee á drie weken heel goed gebeuren, dan een paar keer per week een beetje water geven. Lees onze verzorgingsinstructie die je krijgt bij het aanplanten zorgvuldig door.

Overig

Om de laurierkers Genolia wat minder vorstgevoelig te maken, kan je eenmaal per jaar in september/oktober een beetje Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder. Geef niet te veel, want dat kan de groei van de laurierhaag remmen.

Na een periode waarin de laurier veel bloemtrossen heeft gehad, kunnen er groene besjes tevoorschijn komen die later zwart verkleuren. Deze bessen zijn niet eetbaar en giftig. Vogels kunnen de bessen daarentegen wel verteren en zijn er dol op.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De prijzen zijn inclusief het aanplanten en btw. Bij een bestelling vanaf € 350,- die in ons levergebied geleverd wordt, worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Woon je buiten het levergebied of wilt u voor een lager bedrag dan € 350,- bestellen, neem dan contact met ons op voor een offerte. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.