Prunus laurocerasus Genolia (Laurierkers Genolia)

Eigenschappen

De Prunus laurocerasus Genolia (laurierkers Genolia) is een donkergroene lauriersoort. Deze laurier groeit anders dan de andere laurocerasus-varianten smal rechtopgaand en wordt daardoor niet zo breed. Ideaal voor een smal te houden heg, zonder al te veel en vaak te snoeien. De Prunus laur. Genolia groeit dicht en tot zo'n 30 a 40 cm per jaar. De maximale hoogte is zo'n 300 cm en de maximale breedte 80 cm. De bladeren zijn donkergroen, glanzend en lederachtig. Afhankelijk van het snoeien, verschijnen er in mei / juni rechtopstaande witte bloementrossen.

Lees onder de onderstaand webshopartikelen verder.

Standplaats en grondsoort

De laurierkers Genolia kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. 

Deze haagplant kan op elke grondsoort aangeplant worden. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Snoeien en water geven

De laurierkers Genolia heeft genoeg aan één keer snoeien per jaar. U kunt deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierkers Genolia op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Genolia goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Om het aanmaken van nieuwe wortels te stimuleren, kan dit het beste één keer in de twee á drie weken heel goed gebeuren, dan een paar keer per week een beetje water geven. Lees onze verzorgingsinstructie die u krijgt bij het aanplanten zorgvuldig door.

Overig

Om de laurierkers Genolia wat minder vorstgevoelig te maken, kunt u eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De prijzen zijn inclusief het aanplanten en btw. Bij een bestelling vanaf € 300,- die in ons levergebied geleverd wordt, worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Woont u buiten het levergebied of wilt u voor een lager bedrag dan € 300,- bestellen, neemt u dan contact met ons op voor een offerte. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.