Portugese laurier Angustifolia

Prunus lusitanica Angustifolia

De Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurier Angustifolia) is een donkergroene haagplant, die met zijn elegante ranke puntvormige bladeren een zeer mooie haag vormt. Hij heeft stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. De jongere bladeren zijn lichtgroen van kleur en worden pas donkergroen als ze zijn 'afgehard'. De jonge takken zijn ietwat roodkleurig. In het voorjaar, in mei/juni, ontstaan er witte geurige bloemtrossen en vanaf september kunnen er rode bessen verschijnen. Deze kunnen later zwart verkleuren en zijn niet eetbaar. De Portugese laurierkers groeit minder snel in de breedte dan de Prunus l. Rotundifolia ('gewone' laurierkers) en blijft daardoor wat smaller.

Verdere informatie vind je onder de onderstaande webshopartikelen. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante laurierhaag wordt garantie gegeven. Klik hier voor de voorwaarden.

Verschil Prunus lusitanica Angustifolia en Prunus lusitanica

De Prunus lusitanica Angustifolia is de compactere vorm van de andere Portugese lauriersoort Prunus lusitanica (Portugese laurierkers). De Prunus lusitanica (wilde Portugese laurier) heeft een iets groter blad en groeit iets minder compact dan de Prunus lusitanica Angustifolia. De verschillen zijn echter zeer klein. Je moet beide soorten naast elkaar zetten, wil men een verschil kunnen zien.

Vorstbestendigheid Portugese laurier Angustifolia

De Portugese laurierkers Angustifolia kan temperaturen tot - 15ºC verdragen. Hij is dus wel wat vorstgevoeliger dan de thuja-soorten, vooral als hij in een open vlakte wordt geplant. Bij extreme vorst kan de Portugese laurierkers Angustifolia bevriezen, maar zal vanzelf weer opnieuw uitlopen.

Standplaats en grondsoort Portugese laurier Angustifolia

De Portugese laurierkers Angustifolia kan op elke tuingrondsoort en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Deze lauriersoort houdt niet van langdurige natte grond. In het geval er kleigrond aanwezig is, zal deze eerst verbeterd moeten worden met teelaarde, zodat er goede drainage kan plaatsvinden. Bij het aanplanten wordt organische bodemverbeteraar in de grond te verwerkt, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Portugese laurier Angustifolia: snoeien en water geven

Om een mooie haag te behouden, kan de Portugese laurierkers Angustifolia het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. Één keer in april/mei en één keer in augustus/september. Je kan de planten het beste snoeien op een bewolkte dag. Als de laurierhaag op een zonnige dag wordt gesnoeid, kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de Prunus lusitanica Angustifolia na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Portugese laurierkers Angustifolia goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de heg goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de Portugese laurierkers Angustifolia zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Na het aanplanten ontvang je van ons een verzorgingsinstructie met uitleg hoe en wanneer je de laurierhaag water kan geven. We doen dit na het aanplanten, omdat we dan pas goed weten hoe de omgeving van de haag er uitziet en wat de beschikbare mogelijkheden zijn om water te geven. De verzorgingsinstructie kan dan daarop worden aangepast.

Ondersteuning Portugese laurier Angustifolia

Om de Portugese laurierkers Angustifolia wat minder vorstgevoelig te maken, kan je één keer per jaar in september/oktober een beetje Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller steviger. Geef niet te veel patentkali, dat kan namelijk de groei van de laurierhaag remmen.

Zoekt je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.