Ilex crenata 'Green Hedge' 

Japanse hulst 'Green Hedge'

De Japanse hulst Ilex crenata 'Green Hedge' is een veelgebruikte vervanger voor de Buxus en is geschikt voor niet al te hoge hagen. Deze hulstsoort groeit 10 tot 20 cm per jaar en kan 100 tot 150 cm hoog worden.

Uitgebreidere informatie vindt u hieronder. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangelegde haag zit garantie (voorwaarden).

Kenmerken Ilex crenata 'Green Hedge'

De Ilex crenata 'Green Hedge' heeft kleine groene blaadjes die veel op buxusblaadjes lijken. In tegenstelling tot de gewone hulst, heeft deze hulst geen gekartelde randjes aan de blaadjes en prikt dus niet. De takken groeien rechtopgaand. Deze Ilex-soort is tweehuizig en heeft zowel mannelijke als vrouwelijke planten. In de maanden mei-juni kunnen kleine witte onopvallende bloemetjes verschijnen die een heerlijke geur hebben. Uit deze bloemetjes ontstaan kleine zwarte besjes.

Standplaats en grondsoort Ilex crenata 'Green Hedge'

De Ilex crenata 'Green Hedge' heeft een voorkeur voor een goede waterdoorlatende en ietwat zure bodem (pH-waarde tussen 4 en 5) en is daardoor minder geschikt om in klei- of leemgrond te worden aangeplant. Hij kan schaduw verdragen, maar groeit het beste op zonnige tot halfschaduw plekken.

Ilex crenata Green Hedge: snoeien en water geven 

Deze hulstsoort verdraagt het snoeien zeer goed. Je kan de Japanse hulst Green Hedge het beste snoeien op een bewolkte dag. Worden de planten toch op een zonnige dag  gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. Het is aan te bevelen om voor zover dat mogelijk is, zo min mogelijk blaadjes door te snijden. Deze kunnen bruine snijwonden gaan vertonen.

Overig

Indien u een andere hoogte, dan de hier getoonde hoogtes zoekt, neemt u dan contact met ons op.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.