Japanse hulst 'Impala'

Ilex maximowicziana var. Kanehirae

De Japanse hulst 'Impala' (Ilex maximowicziana var. Kanehirae) is geschikt voor een lage tot middelhoge heg en omheining. Omdat de Japanse hulst het snoeien goed verdraagt, is het een uitstekende buxusvervanger. Deze soort verdraagt geen langdurige natte grond en is daardoor niet geschikt voor kleigrond.

Uitgebreidere informatie vindt u onder de onderstaande webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond, btw en garantie (voorwaarden).

Kenmerken Ilex maximowicziana var. Kanehirae (Impala)

De bladeren van deze ilexsoort zijn glanzend donkergroen en lijken veel op die van de buxus. In tegenstelling tot de bladeren van de normale hulst prikken de bladeren van de Japanse hulst niet. De Ilex Impala groeit smal en opgaand. Anders dan de Ilex crenata Convexa en de Ilex crenata Caroline Upright groeit de Ilex maximowicziana var. Kanehirae redelijk snel tot 20 cm per jaar. Onder goede omstandigheden kan hij tot 250 cm hoog worden. Deze Ilexsoort kan tot -20°C verdragen.

Standplaats en grondsoort Ilex Impala

De Ilex maxicowicziana var. Kanehirae / Impala kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant en is niet geschikt voor klei-en leembodems. 

Japanse hulst Impala: snoeien en water geven

Deze hulstsoort verdraagt het snoeien zeer goed. Je kan de Japanse hulst Impala het beste snoeien op een bewolkte dag. Worden de planten toch op een zonnige dag  gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. Het snoeien kan het beste rond 1 juli plaatsvinden. Het is aan te bevelen om voor zover dat mogelijk is, zo min mogelijk blaadjes door te snijden. Deze kunnen bruine snijwonden gaan vertonen.

Overig

In mei/juni kunnen kleine witte onopvallende bloemetjes tevoorschijn komen. Hieruit ontstaan kleine zwarte besjes die niet voor consumptie geschikt zijn.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.