Glansmispel Red Robin

Photinia fraseri Red Robin

De Photinia fraseri 'Red Robin' (Glansmispel 'Red Robin') lijkt veel op de laurierkers en kan dan ook goed gecombineerd worden met de Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurierkers). Zijn mooie nieuwe rode bladeren zijn een echte 'eye-catcher' in het voorjaar en de zomer. Het is een snelle groeier met zo'n 30 tot 40 cm per jaar.

Meer informatie over de Glansmispel Red Robin leest u onder de onderstaande webshopartikelen. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag wordt garantie gegeven.

Glansmispel Red Robin: eigenschappen en kenmerken

Deze haagplant groeit opgaand en kan tot 250-300 cm hoog worden met een groeisnelheid van tot 30 cm per jaar. De bladeren zijn langwerpig, leerachtig en glanzend. De nieuwe jonge bladeren hebben een mooie rode kleur en zijn dan ook een echte blikvanger. Het rood van deze bladeren verandert langzaam naar groen. In het najaar krijgen de bovenste bladeren een mooie bordeauxrode kleur terwijl de overige bladeren groen blijven. Deze haagplant verliest in zijn winter niet zijn bladeren. Afhankelijk van wanneer en hoe ver de glansmispel gesnoeid wordt, kunnen er in mei / juni mooie witte tuilvormige bloemtrossen ontstaan. Uit deze bloesem ontwikkelen zich rode appelvormige vruchten die later zwart verkleuren. Deze bessen zijn niet eetbaar en giftig.

Glansmispel Red Robin: standplaats en grondsoort

De glansmispel 'Red Robin' kan op zonnige tot halfschaduw plekken geplant worden en is geschikt voor alle normale soorten tuingronden. Deze haagsoort is vorstgevoeliger dan coniferen. In een ijzige wind kan vorstschade ontstaan. Wij raden dan ook aan de glansmispelhaag niet op een open vlakte te plaatsen, maar meer beschut. 

Glansmispel Red Robin: snoeien en water geven

Deze haagplant verdraagt het snoeien goed en kan het beste in augustus gesnoeid worden. Als de glansmispel 'Red Robin' gedurende de groeiperiodes (mei en juli) een beetje wordt gesnoeid, krijg je meer nieuwe uitlopers met mooie nieuwe rode bladeren. De hoofdtak kan het beste maar een klein beetje gesnoeid worden (1 cm per jaar), totdat de gewenste hoogte is bereikt.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de glansmispel heg goed vastgeworteld is. Het is dan ook belangrijk dat de plant gedurende het eerste jaar voldoende water krijgt, vooral bij aanhoudende droogte in de periode mei-augustus. Na het aanplanten krijg je van ons een instructie voor de verzorging van de haag. Hierin wordt ook uitgelegd hoe en wanneer het beste water kan worden gegeven.

Overig

De getoonde prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Als voor meer dan € 350,- wordt besteld en de haag wordt in ons levergebied geplant, dan worden er geen voorrijkosten in rekening gebracht.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.