Taxus media Hicksii (Venijnboom)

De Taxus media Hicksii (Venijnboom) is vorstbestendiger dan de Taxus baccata, de 'gewone' Venijnboom. De Taxus media Hicksii groeit in een zuilvorm (de takken groeien meer in de hoogte dan in de breedte). De Taxus media Hicksii is de vrouwelijke variant (krijgt rode besjes). We hebben ook de mannelijke variant, de Taxus media Hillii in ons assortiment. De Taxus media Hicksii is een zeer sterke, robuuste, vorstbestendige plant en daardoor zeer geschikt voor hagen. Deze taxussoort heeft zachte donkergroene naalden en kan in de herfst rode vruchten (bessen) krijgen. In deze besjes zit een zaadje waaruit een nieuw boompje kan ontstaan. De rode besjes trekken vogels aan. Veel mensen kiezen daarom voor deze haagplant. Let er wel op dat de besjes na verloop van tijd zwart kunnen worden en kunnen gaan schimmelen.

De Taxus media Hicksii is wintergroen en groeit langzaam (10 tot 20 per jaar) en is daarom als haag goed te onderhouden.

Lees onder de artikelen verder. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag wordt garantie gegeven.

De Taxus media Hicksii kan bij inname (eten) giftig zijn voor zowel dier als mens. Gebruik de Taxus media Hicksii dan ook niet als omheining van dierenweiden. 

Planttijd Taxus media Hicksii

De Taxus media Hicksii kan het beste in de periode vanaf september tot en met april worden aangeplant. Het najaar heeft een lichte voorkeur, omdat de Taxus media Hicksii dan nog genoeg tijd heeft om goed vast in de grond te groeien voordat de zomer begint.

Standplaats en grondsoort Taxus media Hicksii

De Taxus media Hicksii is geschikt om te worden aangeplant op zowel zonnige plekken als op halfschaduwplekken. Je kan hem ook op schaduwrijke plaatsen zetten, maar dan zal hij niet veel groeien en dus nagenoeg blijven zoals hij was bij het aanplanten. Plant de Taxus media Hicksii niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor een Taxus media Hicksii is het funest als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Taxus media Hicksii kan op zandgrond en met potgrond verbeterde kleigrond worden aangeplant. Deze taxussoort houdt niet van een te natte grond. Een te natte grond kan ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten en dat de Taxus media Hicksii afsterft. Onder aan een helling waar veel regenwater naar afloopt, is dus geen goede plek. De grond moet goed gedraineerd zijn.

Taxus media Hicksii: snoeien en water geven

De Taxusplanten kunnen twee keer per jaar gesnoeid worden. In mei/juni kunnen ze licht worden gesnoeid en vervolgens in de herfst/winter wat meer worden ingekort. Je kan de Taxus media Hicksii het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoei je de Taxus media Hicksii op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de heg na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. Je kan de Taxus media Hicksii tot op het hout terugsnoeien. Er zullen dan weer nieuwe scheuten ontstaan. Snoei echter niet te vaak en alleen als het noodzakelijk is terug op het hout. 

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Taxus media Hicksii goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de Taxus media Hicksii zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Na het aanplanten van de taxushaag krijg je van ons een verzorgingsinstructie, waarin ook wordt uigelegd hoe en waneer het beste water kan worden gegeven.

Overig

De planten uit de Taxus-familie zijn zeer sterk en kunnen dan ook, mits goed verzorgd, zeer oud worden. 

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.