Taxus media Hillii (Venijnboom)

De Taxus media Hillii (Venijnboom) heeft wat kleinere naaldjes dan de Taxus baccata, de 'gewone' Venijnboom. De Taxus media Hillii groeit in een zuilvorm (de takken groeien meer in de hoogte dan in de breedte) en is daardoor meer geschikt voor de wat lager te houden heggen. Ook groeit deze taxussoort naar boven iets breder uit dan onder. De Taxus media Hillii is een mannelijke variant en krijgt geen rode besjes (de Taxus media Hicksii de vrouwelijke). De Taxus media Hillii is een zeer sterke, robuuste, vorstbestendige plant en daardoor zeer geschikt voor hagen. Daarnaast behoudt ook deze taxussoort in de winter zijn groene kleur. De Taxus media Hillii groeit langzaam, jaarlijks zo'n 10 tot 20 cm per jaar, en is daarom als haag goed te onderhouden. Dat maakt deze taxussoort een ideale buxusvervanger.

Verder informatie is onder de artikelen te lezen. Prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangelegde haag wordt garantie gegeven.

Planttijd Taxus media Hillii

Je kan de Taxus media Hillii het beste in de periode vanaf september tot en met april (laten) aanplanten. Het najaar heeft een lichte voorkeur, omdat deze haagplant dan nog genoeg tijd heeft om goed vast in de grond te groeien voordat de zomer begint.

De Taxus media Hillii kan bij inname (nuttigen) giftig zijn voor zowel dier als mens. Gebruik deze plant dan ook niet als omheining van dierenweiden. 

Standplaats en grondsoort Taxus media Hillii

De Taxus media Hillii is geschikt om te worden aangeplant op zowel zonnige plekken als op halfschaduwplekken. Je kan hem ook op schaduwrijke plaatsen zetten, maar dan zal hij niet veel groeien en dus nagenoeg blijven zoals hij was bij het aanplanten. Plant de Taxus media Hillii niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor een Taxus media Hillii is het funest als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Taxus media Hillii kan op zandgrond en met potgrond verbeterde kleigrond worden aangeplant. Hij houdt niet van een te natte grond. Een te natte grond kan ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten en dat de Taxus media Hillii afsterft. Onder aan een helling waar veel regenwater naar afloopt, is dus geen goede plek. De grond moet goed gedraineerd zijn.

Taxus media Hillii: snoeien en water geven

De Taxusplanten kunnen twee keer per jaar gesnoeid worden. In mei/juni kunnen ze licht worden gesnoeid en vervolgens in de herfst/winter wat meer worden ingekort. Je kan de Taxus media Hillii het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoei je deze haagplant op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de Taxus media Hillii na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. Je kan de Taxus media Hillii tot op het hout terugsnoeien. Er zullen dan weer nieuwe scheuten ontstaan. Snoei echter niet te vaak en alleen als het noodzakelijk is terug op het hout. 

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Taxus media Hillii goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de Taxus media Hillii zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Je ontvangt van ons na het aanplanten een verzorgingsinstructie voor de haag, waarin ook wordt uitgelegd wanneer en hoe je het beste water kan geven.

Overig

De planten uit de Taxus-familie zijn zeer sterk en kunnen dan ook, mits goed verzorgd, zeer oud worden. 

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.