Conifeer Thuja plicata Gelderland

Reuzenlevensboom Gelderland

De Thuja plicata Gelderland (Reuzenlevensboom) is een donkergroene conifeer, die zeer geschikt is voor het creëren van een mooie dichte haag. Ook voor smal te behouden hagen, omdat de Thuja plicata het snoeien goed kan verdragen. Een Thuja plicatahaag kan onder goede omstandigheden minstens 30 cm per jaar groeien. Dit maakt deze Thuja zeer geschikt voor een hoge heg. Bovendien is deze haagsoort beter tegen de klimaatverandering bestandt dan de Thuja occidentalis soorten. De Thuja plicata-soorten maken diepere wortels en zijn daardoor beter bestand tegen droogte. De bladeren van de Thuja Plicata Gelderland lijkt zeer op de Thuja plicata Martin, maar de bladeren groeien wat meer horizontaler dan de andere plicatasoorten. De Thuja plicata heeft donkergroene schubachtige bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. Deze haagplant kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig.

Meer informatie vindt u onder de artikelen. Onze prijzen zijn inclusief het aanplanten en btw. De benodigde bemeste potgrond is gratis bij een aanplanting.

Conifeer Gelderland: standplaats en grondsoort

De Thuja plicata Gelderland kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja plicata niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor een Thuja plicata is het heel slecht als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Thuja plicata kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (pH-waarde tussen de 5 en 6).

Thuja plicata Gelderland: snoeien en water geven

Omdat de Thuja plicata een snelgroeier is, is het belangrijk dat de haag minstens één keer per jaar gesnoeid wordt. Je kan de Thuja plicata Gelderland het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoeit u de plicatahaag op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de heg na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja plicata Gelderland verdraagt het snoeien goed, maar deze thuja kan niet tot op het oude hout worden teruggesnoeid. Er kunnen dan kale plekken ontstaan. Als de thujahaag drastisch teruggesnoeid moet worden, kan dit het beste in de herfst plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja plicata Gelderland goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om bij aanhoudende droogte gedurende het eerste jaar na aanplant, de haag voldoende water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Krijgt de Thuja plicata te veel water na het eerste jaar, dan kan deze conifeer zwakker worden en daardoor gevoeliger voor ziektes en schadelijke insecten.

Andere plicatasoorten

We hebben ook de Thuja plicata Excelsa, de Thuja plicata Martin en de Thuja plicata Atrovirens in ons assortiment. De Atrovirens is in vergelijking met de Gelderland iets grover vertakt.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.