Conifeer Thuja plicata Martin

Reuzenlevensboom Martin

De Thuja plicata Martin (Conifeer / Reuzenlevensboom) is een donkergroene conifeer. In vergelijking tot de plicta-soorten Atrovirens en Excelsa, is de Martin een tikje lichter van kleur en heeft een wat dichtere en bossigere vertakking. Een haag van deze soort zal dan ook snel zichtdicht zijn. Een Thuja plicatahaag kan onder goede omstandigheden 25 tot 35 cm per jaar groeien.  De Thuja plicata wordt ook wel de reuzenlevensboom genoemd, omdat hij solitair geplant reusachtig hoog kan worden (50 meter). De Thuja plicata heeft donkergroene schubachtige bladeren. Deze blijven ook in de winter groen. De Thuja plicata kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig. De Thuja plicata's zijn wat beter bestand tegen droogte dan de Thuja occidentalis soorten, omdat de plicata-soorten diepere wortels maken.

Lees onder de artikelen verder. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag wordt garantie gegeven (voorwaarden).

Standplaats en grondsoort Conifeer Martin

De Thuja plicata kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Conifeer Thuja plicata niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor deze haagplant is het heel slecht als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Thuja plicata kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (ph-waarde tussen de 5 en 6).

Thuja plicata Martin: snoeien en water geven

Omdat de Thuja plicata een snelgroeier is, is het belangrijk dat de haag minstens éénmaal per jaar gesnoeid wordt. Je kan de Thuja plicata het beste snoeien op een bewolkte dag. Snoei je de plicatahaag op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak de heg dan na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja plicata 'Martin' verdraagt het snoeien goed, maar kan niet tot op het oude hout worden terugesnoeid. Er kunnen dan kale plekken ontstaan. Als de thujahaag flink moet worden teruggesnoeid, kan dit het beste in het najaar plaatsvinden.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja plicata goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Krijgt de Thuja plicata te veel water na het eerste jaar, dan kan deze conifeer zwakker worden en daardoor gevoeliger voor ziektes en schadelijke insecten. Nadat de coniferenhaag is aangeplant, krijg je van ons een handleiding met onder andere uitleg over de juiste wijze van water geven. Deze handleiding wordt na het aanplanten toegezonden, omdat we dan een goed beeld hebben van de omgeving van de coniferenhaag en de aanwezige mogelijkheden voor het water geven. 

Andere Thuja plicata soorten

We hebben ook de Thuja plicata Excelsa, Thuja plicata Gelderland en Thuja plicata Atrovirens in ons assortiment. De Atrovirens is in vergelijking met de Martin iets fijner vertakt en groeit wat minder in de breedte. De Thuja plicata Gelderland lijkt zeer op de Thuja plicata Martin en Excelsa. De bladeren van de Thuja plicata Gelderland groeien wat minder rechtopgaand.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.