Conifeer Thuja plicata Excelsa

Reuzenlevensboom Excelsa

De Thuja plicata Excelsa (Conifeer / Reuzenlevensboom) is een donkergroene conifeer, die zeer geschikt is voor het creëren van een mooie dichte wintergroene haag. Een haag van de Thuja plicata Excelsa groeit zo'n 30 tot 40 cm per jaar. Dat is iets sneller dan de Thuja plicata Martin. In vergelijking tot de andere soorten in ons assortiment Thuja plicata Martin en Thuja plicata Atrovirens, heeft de conifeer Excelsa meer veerachtige bladeren / naalden. Hij groeit net zo breed als de Thuja plicata Martin en iets breder dan de Thuja plicata Atrovirens. De Thuja plicata wordt ook wel de reuzenlevensboom genoemd. De Thuja plicata kan temperaturen tot - 25ºC verdragen en is dus zeer vorstbestendig. Bovendien zijn deze Thuja plicata soorten door de diepere wortels beter bestand tegen het veranderende klimaat, dan de Thuja occidentalis soorten.

Meer informatie vind je onder de artikelen. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw.  Op een door ons geplante coniferenhaag krijg je garantie (voorwaarden).

Thuja plicata Excelsa: standplaats en grondsoort

De Thuja plicata kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Plant de Thuja plicata niet vlak naast een muur, omdat hij goed moet kunnen ventileren. Een muur verhindert een goede luchtcirculatie. Voor een Thuja Plicata is het heel slecht als de wortels in aanraking komen met cement. Plant ze dus niet vlak naast een oprit die aan de zijkanten is afgesmeerd met cement.

De Thuja plicata kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar een kalkrijke bodem heeft zijn voorkeur (ph-waarde tussen de 5 en 6).

Thuja plicata Excelsa: snoeien en water geven

Omdat de Thuja plicata een snelgroeier is, is het belangrijk dat deze coniferenhaag minstens éénmaal per jaar gesnoeid wordt. Je kan deze het beste op een bewolkte dag snoeien. Snoei je de plicatahaag op een zonnige dag, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haagplanten na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen. De Thuja plicata Excelsa verdraagt het snoeien goed, maar u kunt deze thujasoort niet tot op het oude hout terugsnoeien. Er kunnen dan kale plekken ontstaan. Als de thujahaag drastisch moet worden teruggesnoeid, kan dat het beste in de herfst plaatsvinden. 

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Thuja plicata goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om bij aanhoudende droogte gedurende het eerste jaar na aanplant, de heg voldoende water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Krijgt de Thuja plicata te veel water na het eerste jaar, dan kan deze conifeer zwakker worden en daardoor gevoeliger voor ziektes en schadelijke insecten. Je krijgt echter na het aanplanten een uitgebreide instructie van ons hoe je de haag water kunt geven en mooi kunt houden.

Andere plicatasoorten

We hebben ook de Thuja plicata Martin, Thuja plicata Gelderland en Thuja plicata Atrovirens in ons assortiment. De Atrovirens is in vergelijking met de Martin iets grover vertakt. De Gelderland lijkt op de Excelsa en de Martin, maar de bladeren groeien wat minder rechtopgaand en meer naar de zijkanten.

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.