Laurierkers Otto Luyken

Prunus laurocerasus Otto Luyken 

De Prunus laurocerasus (laurierkers of laurier) Otto Luyken is een, ook in de winter, groenblijvende haagplant. Deze lauriersoort groeit weelderig, compact en dicht. De laurierkers Otto Luyken is geschikt voor een lage tot middelhoge haag. De bladeren van deze lauriersoort zijn langwerpig en glanzend. Ze hebben een donkergroene tot olijfgroene kleur. Deze haagplant kan tot 150 cm hoog worden en groeit daarbij meer in de breedte als in de hoogte (tot 250 cm breed). De groeisnelheid is 15 tot 30 cm per jaar.

Afhankelijk van hoe gesnoeid wordt, verschijnen in mei - juni witte rechtopstaande bloemtrossen. Deze lauriersoort kan in de nazomer nog nabloeien. Uit de bloesem ontstaan blauwzwarte bessen. Deze zijn niet eetbaar.

Lees verder onder de onderstaande webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw.

Standplaats en grondsoort Laurierkers Otto Luyken

De laurierkers Otto Luyken kan op zonnige tot schaduwrijke plaatsen geplant worden en is niet veeleisend wat betreft de grondsoort. Een voedingsrijke en waterdoorlatende grond heeft echter zijn voorkeur.

Laurier Otto Luyken snoeien

De laurierhaag verdraagt het snoeien goed. Een snoeibeurt in september zal het aanmaken van nieuwe vertakkingen bevorderen, maar kan ervoor zorgen dat er geen bloesem in het voorjaar verschijnt. Het snoeien kan het beste op een bewolkte dag plaatsvinden. Dit voorkomt het verschijnen van bruine snijrandjes in het blad.

Overig

We raden aan om in september/oktober een beetje kalk en magnesium aan de laurierhaag te geven. De planten zullen dan van binnenuit sterker worden en de nog ietwat zachte jonge bladeren zullen wat sneller afharden. De laurierhaag zal dan beter de winter doorkomen. Geef niet te veel, anders kan het de groei remmen.

Onze prijzen zijn incl. btw en aanplanten. Als er voor een bedrag van € 350,- of meer wordt besteld en het adres waar de haag moet worden aangeplant ligt in ons levergebied, berekenen wij geen voorrijkosten. De Prunus laur. Otto Luyken wordt vlak voor het transport gerooid, zodat deze vers in de tuin beland.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.