Laurierkers Caucasica

Prunus laurocerasus Caucasica

De Prunus laurocerasus Caucasica (laurier of laurierkers Caucasica) is een donkergroene haagplant, die met zijn grote bladeren en snelle groei zeer geschikt is voor een mooie haag. Hij heeft langwerpige stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. Door zijn grote bladeren groeit de laurierkers Caucasica snel, zowel in de hoogte als in de breedte. De groeivorm is meer waaiervormig. Hij is iets minder dicht dan de Prunus laur. Rotundifolia, maar daartegenover staat dat hij iets makkelijker aanslaat en zeer klimaatbestendig is. Met regelmatig snoeien kan je de vertakking verbeteren, waardoor alsnog binnen afzienbare tijd een zeer dichte haag onstaat. Deze haagplant kan temperaturen tot - 15ºC verdragen. 

Lees onder de onderstaand webshopartikelen verder. De prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons geplante laurierhaag zit garantie (voorwaarden).

Laurier Caucasica: bloemen

In de maanden mei-juni krijgt de laurierkers Caucasica mooie rechtopstaande bloemtrossen met kleine witte bloemtjes. In vergelijking tot andere Prunus laurocerasus-soorten, krijgt de laurier Caucasica veel bloemtrossen. Dat geldt ook voor de laurier Otto Luyken. Tegen het najaar kunnen er bessen tevoorschijn komen, waarop vogels dol zijn. Voor mensen zijn de bessen niet eetbaar en giftig.

Standplaats en grondsoort Laurierkers Caucasica

De laurierkers Caucasica kan zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. 

Deze lauriersoort kan op elke grondsoort aangeplant worden. De beste planttijd is september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Laurier Caucasica: snoeien en water geven

De laurierkers Caucasica heeft genoeg aan één keer snoeien per jaar. Je kan deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurier Caucasica op een zonnige dag gesnoeid dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Caucasica goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurier Caucasica zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Je krijgt na het aanplanten een verzorgingsinstructie, waarin ook wordt uigelegd hoe het beste water kan worden gegeven.

Laurier Caucasica sterker maken voor de winter

Om de laurier Caucasica wat minder vorstgevoelig te maken, kan je eenmaal per jaar in september/oktober een beetje Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller steviger. Geef niet te veel want dan kan het de groei remmen.

Overig

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De prijzen zijn inclusief de aanplantservice en btw. Bij een bestelling vanaf € 350,- die in ons levergebied geleverd wordt, worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. Woon je buiten het levergebied of wil je voor een lager bedrag dan € 350,- bestellen, neem dan contact met ons op voor een offerte. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.