Laurierkers Etna

Prunus laurocerasus Etna

De Prunus laurocerasus 'Etna' (laurierkers Etna) heeft grote glanzende bladeren die donkergroen van kleur zijn en een ovale vorm hebben. De nieuwe bladeren hebben een mooie bronskleurige glans. Deze laurierkers kan tot 200 cm hoog worden en groeit zo'n 15 tot 25 cm per jaar. De haagplant groeit weelderig, dicht en breed. De bloemtrossen die in het voorjaar kunnen ontstaan als je de laurier niet snoeit, zijn rechtopstaand, langwerpig, wit en ruiken heerlijk. Deze trossen kunnen tot 10 cm lang worden.

Meer informatie vind je onder het artikel. Onze prijzen zijn inclusief het aanplanten,

Standplaats en grondsoort

De laurierkers Etna kan zowel op zonnige plekken als op plekken waar halfschaduw is worden aangeplant. 

Deze lauriersoort kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar geeft de voorkeur aan een goede waterdoorlatende grond. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt. Deze lauriersoort houdt niet zo van kunstmest. We raden dan ook aan geen kunstmest te geven.

Snoeien en water geven

De laurierkers Etna heeft genoeg aan één keer snoeien per jaar. U kunt deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierkers Etna op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Etna goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurier Etna zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Overig

Om de laurierkers Etna wat minder vorstgevoelig te maken, kunt u eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, zullen wat sneller afharden.

De Prunus laur. Etna planten worden vlak voor het transport gerooid, zodat ze vers in uw tuin belanden. Onze prijzen zijn incl. btw en aanplanten. Als er voor een bedrag van € 350,- of meer wordt besteld en het adres waar de haag moet worden aangeplant ligt in ons levergebied, berekenen wij geen voorrijkosten.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.