Laurierkers Herbergii

Prunus laurocerasus Herbergii

De Prunus laurocerasus 'Herbergii' (laurier Herbergii) heeft langwerpige donkergroene bladeren die een leerachtige glans hebben. Afhankelijk van hoe deze lauriersoort wordt gesnoeid, kunnen er in mei-juni kleine (tot zo'n 5 cm) rechtopstaande bloemtrossen verschijnen. Deze laurier is wat vorstbestendiger dan andere lauriersoorten, maar groeit wel wat langzamer, maximaal 15 tot 25 cm per jaar. De groeiwijze is dicht zowel in de breedte als in de hoogte. De laurierkers Herbergii is het meest geschikt voor de wat lagere tot middelhoge haag en komt in deze hoogtes het best tot zijn recht. De maximale hoogte die deze laurier kan bereiken is 250 cm.

Overige informatie vindt u onder het artikel. Prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw.

Standplaats en grondsoort Laurier Herbergii

De laurierkers Herbergii kan zowel op zonnige plekken als op wat meer schaduwrijke plekken worden aangeplant.

Deze lauriersoort kan op elke grondsoort aangeplant worden, maar geeft de voorkeur aan een goede waterdoorlatende grond. De beste planttijd is september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt. 

Laurierkers Herbergii: snoeien en water geven

De laurierkers Herbergii heeft genoeg aan één keer snoeien per jaar. Je kan deze haagplant het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierkers Herbergii op een zonnige dag dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je op een zonnige periode snoeit, maak dan de laurierhaag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Herbergii goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurier Herbergii zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten. Na het aanplanten krijg je van ons een verzorgingsinstructie, waarin staat vermeld hoe en wanneer de haag het beste water kan krijgen.

Overig

Als er witte bloemtrossen zijn verschenen, kan het zijn dat daaruit bessen ontstaan. Deze bessen zijn niet eetbaar en giftig.

Om de laurierkers Herbergii wat te extra steun voor de winter te geven, kan je eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. De laurierkers wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder. Strooi maar een beetje, te veel patentkali kan de groei van de laurierhaag remmen.

De Prunus laur. Herbergii planten worden vlak voor het transport gerooid, zodat ze vers in uw tuin belanden. Onze prijzen zijn incl. btw en aanplanten. Als er voor een bedrag van € 350,- of meer wordt besteld en het adres waar de haag moet worden aangeplant ligt in ons levergebied, berekenen wij geen voorrijkosten.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.