Laurierkers Novita

Prunus laurocerasus Novita

De Prunus laurocerasus Novita (laurierkers of laurier Novita) is een uitstekende haagplant. Hij heeft langwerpige stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. In het voorjaar krijgt de prunus, mits niet te ver teruggesnoeid, witte geurende bloemtrossen. Als er bloemtrossen zijn verschenen kan het zijn dat er ook (niet eetbare!) bessen aangemaakt worden. De laurierkers Novita lijkt sterk op de 'gewone' laurierkers Rotundifolia, maar is ietsjes donkerder van kleur en is sterker en daardoor minder gevoelig voor ziektes. Daarentegen groeit hij iets minder compact dan de laurier Rotundifolia. Door zijn grote bladeren groeit de laurierkers Novita vrij snel, waardoor de haag snel dicht groeit en beschutting biedt. De laurier Novita groeit hoog en breed en kan temperaturen tot -15 ºC verdragen. 

Lees verder onder de onderstaande webshopartikelen. Onze prijzen zijn inclusief aanplanten, bemeste potgrond en btw. Op een door ons aangeplante haag wordt garantie gegeven. Klik hier voor de voorwaarden.

Standplaats en grondsoort Laurier Novita

De laurier Novita kan op elke tuingrond en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Laurierkers Novita: snoeien en water geven

De laurier Novita heeft in tegenstelling tot de ander prunussoorten genoeg aan een keer snoeien per jaar. Je kan de planten het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierhaag op een zonnige dag gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als je toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Novita goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geef je te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurier Novita zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Laurierkers Novita sterker maken voor de winter

Om de laurierkers Novita wat minder vorstgevoelig te maken, kan je eenmaal per jaar een beetje in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller stevig. Niet teveel geven, anders wordt de groei te veel geremd.

Overig

Zoek je een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De prijzen zijn inclusief het planten van de laurierkershaag. Bij een bestelling van € 350,- of meer worden voor leveringen binnen ons levergebied geen voorijkosten in rekening gebracht.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

De bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij jou op locatie en planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Nadat de haag is geplant, krijg je van ons garantie en een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet je van de nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.