Prunus laurocerasus Novita (Laurierkers Novita)

Eigenschappen

De Prunus laurocerasus Novita (laurierkers Novita) is een donkergroene haagplant, die met zijn grote bladeren en compacte groei zeer geschikt is voor een mooie haag. Hij heeft langwerpige stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. In het voorjaar krijgt de prunus, mits niet te ver teruggesnoeid, witte geurende bloementrossen. Hij lijkt sterk op de 'gewone' laurierkers Rotundifolia, maar is ietsjes donkerder van kleur en is sterker en daardoor minder gevoelig voor ziektes. Door zijn grote bladeren groeit de laurierkers Novita sneller dan de lauriervarianten met kleinere bladeren, waardoor de haag snel dicht groeit en beschutting biedt. De laurier Novita groeit lang en smal in de hoogte en kan temperaturen tot - 15ºC verdragen. 

Lees verder onder de onderstaande webshopartikelen.

Standplaats en grondsoort

De laurierkers Novita kan op elke tuingrond en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. De beste planttijd is in september tot en met mei. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Snoeien en water geven

De laurierkers Novita heeft in tegenstelling tot de ander prunussoorten genoeg aan een keer snoeien per jaar. U kunt de planten het beste snoeien op een bewolkte dag. Wordt de laurierhaag op een zonnige dag gesnoeid, dan kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u toch gedurende een zonnige periode snoeit, maak dan de haag na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de laurierkers Novita goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de laurierkers Novita zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Overig

Om de laurierkers Novita wat minder vorstgevoelig te maken, kunt u eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden.

De prijzen zijn inclusief het planten van de laurierkershaag. Bij een bestelling van € 300,- of meer worden voor leveringen binnen ons levergebied geen voorijkosten in rekening gebracht.

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.