Prunus lusitanica / Portugese Laurierkers - 125/150 cm MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

Prunus lusitanica / Portugese Laurierkers - 125/150 cm MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

De Prunus lusitanica 125/150 cm vormt met zijn mooie elegante bladeren een mooie omheining voor uw tuin. Uw andere tuinplanten komen goed tot hun recht met een donkergroene laurierhaag als achtergrond.
Lees meer

Kleur

Donkergroen

Grondsoort

Humus, Kleigrond, Leemgrond, Zandgrond

Standplaats

Half schaduw, Volle zon

Groenblijvend

Groenblijvend

Bladhoudend

Wel bladhoudend

Benodigd

2,5 stuks per meter

Artikelnummer

HAAGPRLU02

Leverwijze

Kluit met gaaslap

30,00

Inclusief:

Aanplanten en BTW

Hoogte

Prunus lusitanica / Portugese Laurierkers - 125/150 cm MOMENTEEL NIET BESCHIKBAAR

Eigenschappen

De Prunus lusitanica (Portugese laurierkers) lijkt veel op de Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurierkers 'Angustifolia'). De Prunus lusitanica heeft een iets groter blad en groeit iets minder compact dan de Prunus lusitanica Angustifolia. De verschillen zijn echter zeer klein. Je moet beide soorten naast elkaar zetten, wil men een verschil kunnen zien. 

De Prunus lusitanica is een donkergroene haagplant, die met zijn elegante ranke puntvormige bladeren een zeer mooie haag vormt. Hij heeft stevige bladeren die ook in de winter hun mooie groene kleur behouden. De jongere bladeren zijn lichtgroen van kleur en worden pas donkergroen als ze zijn 'afgehard'. De jonge takken zijn ietwat roodkleurig. In het voorjaar, in mei/juni, ontstaan er witte geurige bloemtrossen en vanaf september kunnen er rode bessen verschijnen. Deze kunnen later zwart verkleuren en zijn niet eetbaar. De Portugese laurierkers groeit minder snel dan de Prunus l. Rotundifolia ('gewone' laurierkers) en heeft daarom wat minder snoei nodig.

De Portugese laurierkers  kan temperaturen tot - 15ºC verdragen. Hij is wel wat vorstgevoeliger dan de thuja-soorten, vooral als hij in een open winderige vlakte wordt geplant. Bij extreme vorst kan de Portugese laurierkers bevriezen, maar zal vanzelf weer opnieuw uitlopen.

Standplaats en grondsoort

De Portugese laurierkers kan op elke tuingrondsoort en zowel op zonnige plekken als op halfschaduwplekken worden aangeplant. Bij het aanplanten wordt aanbevolen organische bodemverbeteraar in de grond te verwerken, zodat het organische stofgehalte van de grond verhoogd wordt.

Snoeien en water geven

Om een mooie haag te behouden, kan de Portugese laurierkers het beste twee keer per jaar gesnoeid worden. Één keer in april/mei en één keer in augustus/september. Snoeit u in april/mei dan kan het zijn dat er geen witte bloesemtrossen verschijnen. U kunt de Portugese laurierkers het beste snoeien op een bewolkte dag. Als de prunushaag op een zonnige dag wordt gesnoeid, kunnen er bruine snijwonden ontstaan. Als u toch gedurende een zonnige periode snoeit, maakt u dan de Prunus lusitanica na het snoeien goed nat om deze snijwonden te voorkomen.

Het duurt ongeveer een jaar voordat de Portugese laurierkers goed vast geworteld is. Het is dan ook belangrijk om gedurende het eerste jaar na aanplant bij aanhoudende droogte, de haag goed water te geven. Na het eerste jaar alleen bij extreme droogheid. Geeft men te veel water na het eerste jaar, dan kan de Portugese laurierkers zwakker worden en daardoor meer gevoelig voor ziektes en schadelijke insecten.

Ondersteuning

Om de Portugese laurier wat minder vorstgevoelig te maken, kunt u eenmaal per jaar in september/oktober Patentkali (Kalium en Magnesium) strooien. Hij wordt dan van binnenuit sterker en de jongste bladeren die nog een beetje zacht zijn, worden wat sneller harder.

Zoekt u een andere hoogte dan de op onze website aangeboden hoogtes, neem dan contact met ons op. Wellicht dat we de door u gewenste hoogte toch kunnen aanbieden. 

zo werkt haagaanplanten.nl

1.

Uw bestelde planten worden door ons vers van het land gehaald, 
de kluit wordt vakkundig verpakt en de planten worden klaargemaakt voor transport.

2.

Wij bezorgen de planten bij u op locatie èn planten de verse haagplanten op de gewenste plek. 
 

3.

Na de aanplant krijgt u van ons een uitgebreide verzorgingsinstructie. 
Vervolgens geniet u van uw nieuwe haag!

Levergebied

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.